Nakon pobjede protiv Juventusa u utakmici Gamper trofeja, trener Barcelone Ronald Koeman je bio odlučan u tvrdnji kako njegova momčad ima snage nositi se s odlaskom Lea Messija iz kluba i ostvariti dobre rezultate u predstojećoj sezoni.


Messi i Barcelona su se razišli nakon dvadeset godina, ali Koeman je jasno dao do znanja kako nema vremena za žaljenjem zbog odlaska kapetana i najboljeg igrača iz kluba.

"Normalno je da je svima teško kad ode igrač kao što je Messi, ali mi moramo ići dalje, jer ne možemo promijeniti situaciju. Moramo igrati dobro, pobjeđivati i raditi još napornije. Imamo drugih igrača koji mogu igrati na njegovoj poziciji i igrati važnu ulogu u momčadi. Nemamo više Lea i moramo preći preko toga i gledati u budućnost." rekao je Koeman.

Koeman je navijačima Barcelone poručio kako imaju razloga biti optimistični pred početak nove sezone: "Doveli smo Memphisa Depaya, koji je danas pokazao da može biti doista učinkovit. Vezni igrači moraju zabijati više golova i momčad mora napredovati. Normalno je da će nedostajati najbolji igrač na svijetu, ali morate to prihvatiti i baciti se na posao. Nema vremena za žaljenjem za prošlošću. Ova momčad puno obećava."

Nizozemac je bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi u generalnoj probi za novu sezonu: "Ovo je doista dobar rezultat. Nogometno gledano, dostigli smo doista dobru razinu. Neto je bio jako dobar na golu i napravili smo još jedan korak naprijed. Momci koji su bili na Olimpijskim igrama se tek trebaju vratiti, tako da će biti još bolje kad svi budu tu. Na pravom smo putu da od prve utakmice budemo dobri."