Trener Ronald Koeman i uprava Barcelone odlučili su kako će brazilskom veznjaku Philippeu Coutinhu dati i treću priliku da na Nou Campu pokaže za što je sposoban, iako se činio kao je upravo on jedan od igrača koji će biti prvi prodani ovog ljeta.


Kako niti jedna prihvatljiva ponuda za njega nije stigla na adresu Barcelone, odlučeno je kako će on ostati u tom klubu do kraja sezone 2021/2022.

Coutinho je stigao u Barcelonu sredinom sezone 2017/2018 iz Liverpoola, ali se nije uspio nametnuti, pa je pred početak sezone 2019/2020 otišao na posudbu u Bayern. Drugu priliku je dobio prošlog ljeta pod Koemanovim vodstvom i tu je sezonu počeo dobro, ali mu je forma uskoro pala, a onda je uslijedila i ozljeda.

Zbog problema s ozljedama nije sudjelovao niti u pripremnim utakmicama ovog ljeta, pa se nije mogao niti predstaviti potencijalnim kupcima. S obzirom na to i na činjenicu da nije stigla niti jedna ozbiljna ponuda za njega, u Barceloni su odlučili kako će dvadesetdevetogodišnji veznjak i ove sezone nositi dres katalonskog kluba.

U Koemanovoj momčadi postoji potreba za kvalitetnim veznim igračima, jer ovog ljeta nisu uspjeli dovesti Georginija Wijnalduma, što se činilo kao gotov posao, a neki u klubu smatraju kako će Coutinho pokazati svoj pravi potencijal tek sada kada neće biti u sjeni Lionela Messija, s obzirom da je njegova uloga na terenu slična Argentinčevoj.