Uprava katarskog Al Sadda konačno je popustila i pristala raskinuti ugovor s trenerom svoje momčadi Xavijem Hernandezom, kako bi on mogao preuzeti vođenje momčadi španjolskog prvoligaša Barcelone, koja će zauzvrat Katarcima isplatiti odštetu u iznosu od pet milijuna eura.


Iz Al Sadda su na svojim službenim stranicama potvrdili kako je postignut dogovor o raskidu suradnje i odšteti od strane Barcelone, pa se službena potvrda Xavijevog povratka u Barcelonu očekuje vrlo brzo.

"Već danima razgovaram s ljudima iz Barcelone i sve je spremno. Oba kluba znaju moj stav i nadam se da će se stvari vrlo brzo riješiti. Želim se vratiti kući. Povratak u Barcelonu bio bi spektakularan i uzbudljiv." poručio je ranije Xavi.

"Xavi nas je informirao prije nekoliko dana o svojoj želji za odlaskom u Barcelonu u ovom trenutku, jer je njegov matični klub prolazi kroz kritično razdoblje. Mi to razumijemo i ne želimo mu stajati na putu. Xavi i njegova obitelj će ostati dobrodošli u Dohu, a naš odnos će se nastaviti." rekao je predsjednik Al Sadda Turki Ali-Ali.