Predsjednik Barcelone Joan Laporta tvrdi kako se taj klub vraća i kako će se moći sljedećeg ljeta natjecati za potpise najboljih nogometaša na svijetu, nakon što je jučer predstavljen novi član klub Ferran Torres.


Barcelona je prije početka sezone bila primorana pustiti Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, jer nisu imali dovoljno novca za isplaćivanje njihovih plaća, ali predsjednik katalonskog kluba tvrdi kako je to razdoblje sada iza njih.

Nakon što je ovih dana kompletiran 55 milijuna eura vrijedan transfer Ferrana Torresa iz Manchester Citya, Barcelona se povezuje i s jako traženim napadačem dortmundske Borussije Erlingom Haalandom.

"Dozvolite mi da ne govorim o pojedinim imenima, jer to ne koristi nikome. Radimo na pojačanjima za ljetni prijelazni rok. Sve je moguće ako se napravi dobar posao. Siguran sam da će stvari ići kako treba. Barcelona je i dalje referenca kad je nogomet u pitanju. Svaki igrač razmišlja o mogućnosti da dođe ovdje. Mi i dalje imamo svoj status na tržištu igrača. Svi se mogu spremiti, jer se Barcelona vraća - dolazak Ferrana to pokazuje. Mi smo referenca. Barcelonino oživljenje je stvarnost i nogometni svijet je to shvatio." rekao je Laporta.

Laportin optimizam je u suprotnosti sa situacijom na Nou Campu. Ukupni dugovi kluba iznose preko milijardu eura, a La Liga im je nametnula limit na potrošnju u iznosu od samo 97 milijuna eura, a od onoga što zarade smiju potrošiti samo 25%. Realnost je da ni novog igrača Ferrana Torresa za sada ne mogu registitrirati za domaće prvenstvo.

"Znali smo kad smo ga doveli za problem s limitom plaća. Od tada naporno radimo na rješenju i uvjereni smo da ćemo ga moći registrirati prije nedjelje. Želimo da bude na raspolaganju treneru što je prije moguće. Imamo prostora za registrirati Danija Alvesa, što ćemo napraviti danas ili sutra. Napravili smo iznimku i doveli Ferrana iako smo znali da nemamo prostora da ga registriramo. Odlučit ćemo zajedno s trenerom o eventualnim dodatnim pojačanjima u siječnju, ali bi u tom slučaju prvo trebali neki igrači otići. Imamo vremena do kraja mjeseca." rekao je sportski direktor Mateu Alemany.

Barcelona će moći registrirati Torresa ako potpiše novi ugovor s Ousmaneom Dembeleom. On ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora i ako potpiše novi, to će omogućiti klubu da amortizaciju za njegov transfer proširi na dulje razdoblje. Međutim, klub još uvijek čeka odgovor njegovog menadžera, a kako kaže Alemany neće biti novog sastanka, jer Dembele i njegov menadžer dobro znaju stajalište kluba, koji ga želi zadržati i koji je dao svoju konačnu ponudu za novi ugovor te neće još dugo čekati na odgovor.