Ousmane Dembele

Sportski direktor Barcelone Mateu Alemany je rekao kako krilni napadač Ousmane Dembele mora napustiti taj klub prije kraja siječanjskog prijelaznog roka nakon što je francuski nogometaš izjavio da ne želi ostati u klubu.


Dembele, koji je u Barcelonu došao iz dortmundske Borussije 2017. godine u transferu vrijednom čak 140 milijuna eura, bi mogao napustiti klub bez odštete na ljeto nakon što mu istekne ugovor. Barcelona radi sve što može kako bi izbjegla takav scenario, budući da im je svaki euro važan s obzirom na ogromne dugove koje je klub stvorio u proteklih nekoliko sezona te se nadaju kako bi mogli vratiti barem mali dio novca plaćenog za dvadesetčetverogodišnjeg nogometaša ako bi ga uspjeli prodati do kraja mjeseca.

"S Ousmaneom i njegovim menadžerom smo počeli razgovore još krajem srpnja, tako da je sada prošlo više od šest mjeseci. Razgovarali smo, razgovarali i razgovarali. Barca je davala različite ponude. Pokušali smo pronaći način da igrač nastavi suradnju s nama, ali sve te ponude su sistematski odbijane od strane njegovog menadžera i danas, jedanaest dana prije nego što će isteći pretposljednji dio njegovog ugovora, čini se jasno da igrač ne želi nastaviti igrati za Barceloni i da nije posvećen Barceloninom projektu za budućnost. U ovom scenariju, on i njegovi menadžeri su informirani da on mora odmah otići, jer mi želimo igrače koji su posvećeni ovom projektu i stoga se nadamo da će se taj transfer realizirati prije 31. siječnja." rekao je Alemany.

Dembele je izostavljen iz sastava koji je trener Xavi Hernandez prijavio za susret osmine finala Kupa Kralja protiv Athletic Bilbaa, koji je na rasporedu večeras.

"Sportska posljedica svega ovoga, kao što je dogovoreno s našim trenerom, je da ne želimo u momčadi imati igrače koji nisu posvećeni našem projektu i koji ne žele biti u Barci. Klub, jasno, nije taj koji bi trebao o tome odlučivati, to odlučuje trener i on je tako odlučio. Ali on ima našu punu potporu i mi to savršeno razumijemo. Smatramo da je takav pristup trenera apsolutno ispravan." dodao je Alemany, naglasivši kako ne razmišlja o mogućnosti da Dembele sjedi na tribinama do kraja sezone.

"Šteta je zbog toga što se stvari ovako razvijaju. On je igrao svaku moguću minutu otkako sam ja trener." rekao je kratko Xavi.

Skupo plaćeni Dembele na Nou Campu nije pokazao ni dio svog očekivanog potencijala, na što je utjecao i veliki broj različitih ozljeda koje je imao u proteklim sezonama. Ipak, nakon što su ostali bez nekoliko ključnih igrača pred početak sezone kako bi smanjili dugovanja klub, u Barceloni su željeli zadržati Dembelea, koji je unatoč svim manama i dalje jedan od najtalentiranijih igrača u svlačionici tog kluba.