Gavi

Osamnaestogodišnji vezni nogometaš Barcelone Gavi je s tim klubom dogovorio novi ugovor do kraja lipnja 2026. godine, objavljeno je danas službeno iz katalonskog kluba. U novom ugovoru će stajati odštetna klauzula u iznosu od milijarde eura, kao što je to slučaj i s ugovorima koji su ranije potpisani s Pedrijem, Fatijem, Araujom i Torresom.


U Barceloni su odavno bili optimistični oko postizanja dogovora, s obzirom da mu je prethodni ugovor istjecao na kraju sezone, ali su razni faktori utjecali na konačnu realizaciju ovog posla. Naime, igrači mlađi od 18 godina u Španjolskoj ne mogu potpisivati ugovore u trajanju duljem od tri godine, pa se moralo čekati da Gavi u kolovozu postane punoljetan kako bi mogao potpisati dugoročniji ugovor. Uz to, klub je morao smanjiti iznos koji troši na plaće kako bi njemu dao povećanje, što je na kraju ostvareno prodajom Pjanića prošlog tjedna.

Tijekom razdoblja u kojem je potpisivanje novog ugovora odgađano, iz različitih izvora su dolazile vijesti u interesu drugih velikih klubova, koji su kontaktirali Gavijeve zastupnike, ali on je uvijek davao do znanja kako želi ostati u Barceloni, u koju je stigao kao jedanaestogodišnjak iz Betisa.

Nakon što je prošao poznati La Masiju, Barceloninu omladinsku akademiju, debitirao je za prvu momčad u kolovozu prošle godine, nedugo nakon što je napunio 17 godina, u ligaškom dvoboju protiv Getafea. Ukupno je prošle sezone upisao 47 nastupa, postigavši dva gola, a već je skupio i deset nastupa u dresu španjolske reprezentacije i očekuje se kako će biti na popisu izbornika Luisa Enriquea za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru ove godine.