U posljednjih nekoliko tjedana, Real Madrid je imao očajnu sreću kada je riječ o ozljedama. Vinicius Junior je zadobio ozljedu zadnje lože krajem prošlog mjeseca, ali ozbiljnije, Thibaut Courtois i Eder Militao su obojica zadobili teške ozljede prednjih križnih ligamenata tijekom ljeta.


Courtoisova ozljeda se dogodila samo nekoliko dana prije početka nove sezone, i to je značilo da je Real Madrid bio prisiljen ući na tržište za novi broj jedan, s obzirom da rezervni vratar Andriy Lunin nije bio po volji glavnom treneru Carlu Ancelottiju.

Real Madrid se odlučio za Kepu Arrizabalagu, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja. Govoreći za Marcu, 28-godišnjak je objasnio svoj prelazak u španjolsku prijestolnicu, koji je uključivao i odbijanje Bayerna iz Münchena.

"Sve se dogodilo jako brzo. Istina je da je (Mauricio) Pochettino želio da ostanem u Chelseaju i rekao mi je da ću igrati, i da ima povjerenja u mene. Međutim, mislio sam da bi mi promjena odgovarala. Želio sam promjenu. Thomas Tuchel me nazvao. Bio sam blizu odlaska u Bayern München. Na kraju, Real Madrid je Real Madrid. Kada vas pozove Real Madrid, ne morate dvaput razmišljati. To je velika radost (biti ovdje) i uzbudljiv izazov."

Kepa će biti ključan igrač za Real Madrid ove sezone, a također će biti i za Španjolsku, gdje je također prvi izbor na golu. On će biti na vratima za utakmice protiv Gruzije (u petak) i Cipra (sljedećeg utorka).