Nogometaš Barcelone Lionel Messi je rekao kako se nada da ce Pep Guardiola još dugo ostati na mjestu trenera te momcadi, ali ukoliko on na kraju sezone odluci otici, smatra da bi dobra zamjena bio njegov sunarodnjak Marcelo Bielsa.

Guardioli na kraju sezone istjece ugovor, a kako tvrdi još nije odlucio da li ce potpisati novi i ostati na Camp Nou ili ce potražiti novi izazov. Messi se, kao i njegovi suigraci, nada da ce covjek koji je Barcelonu doveo do 13 trofeja u protekle cetiri sezone ostati na klupi katalonske momcadi, ali trenutnog trenera Athletic Bilbaa Bielsu smatra trenerom koji bi ga mogao dostojno zamijeniti.

"Ne znam o cemu on razmišlja, svi cekamo koju ce odluku donijeti. Ali nadam se da ce ostati još dugo. To bi bilo najbolje za nas. Ovo je ipak situacija o kojoj on treba razmisliti, a to je radio i svih prethodnih godina." rekao je Messi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Bielsa je na Athletic Bilbao ove sezone uveo u finale Kupa Kralja i doveo ih u konkurenciju za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

"Sjajno je to što stvari idu tako dobro za Bielsu. Uvijek sam govorio da je on trener koji mi se sviða. Mnogi govore kako je jako slican Guardioli." dodao je Argentinac.

Messi je, kao i Guardiola, priznao da su šanse Barcelone za obranu naslova prvaka minimalne, ali je i on dodao kako se nece unaprijed predati.

"Realno, teško je za ocekivati da možemo do naslova prvaka. Velika je bodovna razlika izmeðu nas, a osim toga oni su pokazali da su jako dobri. Oni imaju snažnu momcad, ali mi nemamo izbora nego se boriti do kraja." zakljucio je Messi.