Iako su mnogi bivši i sadašnji nogometaši nakon jucerašnje sjajne pobjede nad Bayerom Barcelonu proglasili izvjesnim osvajacem ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, Xavi Hernandez je mnogo umjereniji i kaže kako njegova momcad nije nepobjediva.

Sa samo trinaest kola do kraja i deset bodova zaostatka za Realom, osvajanje La Lige cini se nemogucom misijom za Barcelonu, ali Liga prvaka zato se cini puno izglednijim i ostvarivim ciljem.

"Mi nismo nepobjedivi. U La Ligi zaostajemo deset bodova za Realom. Pokušat cmo to nadoknaditi, ali to ne ovisi samo o nama, nego i o Realu." rekao je Xavi.

Španjolski reprezentativac je po prvi put komentirao i situaciju oko ugovora trenera Pepa Guardiole, koji ni jucer nije želio potvrditi svoj ostanak u klubu nakon ljeta.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Ja ne želim da on ode. Želim da obnovi ugovor i ostane s nama još puno godina. On nam je dao red i povjerenje. On je kljuc svih naših uspjeha. On je taj koji je odlicno reagirao kad je vidio da Messi može igrati kao istureni napadac."

Xavi tvrdi kako ne razmišlja o mogucem finalu Lige prvaka izmeðu Barcelone i Reala.

"To su sve hipoteze. Ždrijeb tek slijedi, a i Real treba tek odigrati svoju utakmicu protiv CSKA. Jasno je da je vec bilo nekih iznenaðenja, Manchester United je ispao, ali govoriti sada o finalu izmeðu Barcelone i Reala je prerano... sacekajmo."