Iako je nedavno po treci put zaredom proglašne najboljim nogometašem na svijetu, a u dosadašnjem dijelu tekuce sezone je postigao cak 51 gol, Lionel Messi tvrdi kako još uvijek nije dosegnuo svoj igracki vrhunac.

"Godinu za godinu rastem i napredujem. Imao sam srecu da pocnem igrati jako mlad i uvijek sam oko sebe imao dobre suigrace dok sam odrastao, što mi je pomoglo. cak i sad mislim da nisam ni blizu svog vrhunca, da mogu još napredovati. Još uvijek sam mlad i razvijam se kao igrac. Nikad necu prestati uciti. cak ni kad završim igracku karijeru, nikad necu reci 'Mislim da sam bio kompletan igrac', jer kako postajete starijji stjecete više iskustva. Što ste stariji, to postajete bolji. Pod vodstvom Pepa Guardiole sam naucio igrati više takticki, što mi je najviše trebalo. S takticke tocke gledišta, radi se o tome da treba znati kako stati i razmisliti na terenu kad nemamo loptu. A to nas cini boljima." rekao je 24-godišnji nogometaš.

Messi je kao 13-godišnjak napustio svoj rodni grad Rosario i preselio u Barcelonu, te vjeruje kako su ga teške odluke koje je donio u mladosti ucinile igracem kakav je danas.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Uvijek sam želio igrati profesionalno i uvijek sam znao da moram puno toga žrtvovati kako bih to ostvario. Žrtvovao sam se odlaskom iz Argentine, napuštanjem svoje obitelji kako bih zapoceo novi život. Promijenio sam prijatelje, ljude kojima sam okružen. Sve. Ali sve što sam napravio, napravio sam zbog nogometa, kako bih ostvario svoj san. Zbog toga nisam izlazio i partijao, ili radio brojne druge stvari. Uvijek sam doista volio nogomet i uvijek sam mu posvecivao puno vremena."

"Kad sam bio dijete, prijatelji bi me zvali da izaðem s njima vani, ali ja bih ostajao kod kuce jer sam sutradan morao ici na trening. Ništa se nije promijenilo od tada. Moji prijatelji bi odlazili vani, a ja bih ostajao kod kuce. Ali samo zbog toga što sam znao da tako mora biti i jer sam bio u potpunosti posvecen nogometu."

Argentinac je priznao i kako njegova intenzivna ljubav prema nogometu dovodi do toga da jako teško prihvaca poraze.

"Jako sam kompetitivan i doista se osjecam loše kad izgubimo. Možete to vidjeti na meni kad izgubimo. Tada ne volim razgovarati ni sa kim. Samo se povucem u sebe i u glavi još jednom odvrtim utakmicu, stvari koje su pošle pogrešno, koje sam ja napravio pogrešno, zašto nismo pobijedili. Nekad to zna biti pravo mucenje."

"Ja uvijek igram isto, bez obzira radi li se o prijateljskoj utakmici ili o utakmici za borove, radi li se o finalu ili bilo kojoj drugoj utakmici - ja uvijek igram isto. Uvijek pokušavam dati ono najbolje od sebe, prije svega za svoju momcad, za sebe, za navijace i pokušavam pobijediti. Ne mogu igrati drugacije. Uvijek želim pobijediti, bez obzira na sve." zakljucio je Messi.