Legendarni nogometaš madridskog Reala Emilio Butragueño vjeruje kako bi aktualna momcad tog kluba mogla biti i najbolja u njegovoj bogatoj i uspješnoj povijesti.

Butragueño je bio dio momcadi koja je osvojila dva Kupa UEFA i pet uzastopnih naslova prvaka Španjolske krajem osamdesetih godina, ali ipak smatra kako Jose Mourinho trenutno ima jacu momcad od tadašnje.

"U ovom trenutku imamo najbolju momcad u povijesti kluba. Ova momcad treneru nudi puno mogucnosti i varijacija, a to je potrebno za osvajanje trofeja. Tijekom sezone igraci se ozljeðuju i gube formu, tako da je jako važno imati jaku konkurenciju za mjesta u momcadi. Mi imamo dva vrhunska igraca na svakoj poziciji, sve su to reprezentativci sa sjajnom reputacijom i to je jedna od snaga ove momcadi." rekao je Butragueño.

S obzirom na snagu kojom raspolaže Real, rijetko tko ocekuje da im ciparski APOEL bude predstavljao ozbiljnu prepreku u Ligi prvaka, no Butragueño, koji je od 2007. godine sportski direktor kluba, nije tako siguran: "Bilo je nekih jako opasnih momcadi u ždrijebu i izbjegli smo ih, ali to ne znaci da ce ovo biti lagan dvoboj. Morat cemo biti jako pažljivi."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Buduci da su od pocetka grupne faze natjecanja u Ligi prvaka ostvarili prosjek od tri gola po utakmici, momcad Reala kod protivnika izaziva strah i divljenje, a deseti naslov prvaka Europe ne cini se nedohvatljivim.

"Pomoglo je individualno napredovanje pojedinih igraca. Igraci poput Karima Benzeme su puno zreliji nego što su to bili prije dvije godine. Angel Di Maria nam je puno pomogao, Gonzalo Higuain je postao konstanta u momcadi. Cristiano Ronaldo savršeno razumije filozofiju kluba i on je takoðer postao smireniji."

Kljucni faktor u svemu ovome je Jose Mourinho, kojega i Butragueño izuzetno cijeni: "Mi imamo trenera koji je sjajan lider. On je navikao osvajati naslove. On zna tocko kako uskladiti sve razlicite osobnosti u velikoj momcadi kakva je Realova. To nas cini mirnima i sada kada ulazimo u kljucno razdoblje u sezoni velika je prednost imati trenera sa tako velikim iskustvom."