Desni bocni nogometaš Barcelone Dani Alves vjeruje kako bi rupu u momcadi na lijevom boku nastalu nakon odlaska na transplantaciju jetre Erica Abidala najbolje popunio nogometaš Tottenhama Gareth Bale.

Brazilac za 22-godišnjeg Velšanina smatra kako je puno bolji na mjestu bocnog igraca nego krila, te kaže kako je njegov stil igre slican brazilskom.

"Bale je igrac kojega volim gledati. Njegova ideja nogometa je slicna onoj koju imaju brazilski igraci. On je bocni igrac brazilskog stila. U brazilskoj školi nogometa naglasak je na napadackoj igri, ali to ne znaci da ja nisam bek. U Europi se igra defanzivnije, tako da ofanzivno orijentirane bekove cesto stavljaju na poziciju krila, misleci kako ce više napadati, ali tada ispadne da napadaju manje i manje dobro. To se dogodilo s Robertom Carlosom. Kao krilo, bio je manje ucinkovit, on svoj trk mora zapoceti ranije. Gareth Bale je vještiji s loptom i dobar na poziciji krila, ali u mojoj momcadi on bi bio lijevi bek. On je spektakularan igrac. On je jako dobar i na mjestu krila, ali ja bih ga stavio na beka. U Barceloni bi igrao beka." rekao je Alves.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Alves kaže kako bi Barcelona pokušala dovesti Balea samo kada bi bili sigurni da se on može uklopiti u njihov stil igre.

"Barca uvijek dovodi igrace za koje znaju da ce se uklopiti u momcad. Nikad se ne kaže 'Oh, on igra dobro, ljudi pricaju puno o njemu, idemo ga dovesti'. Barcelona pazi na sve. Oni se pitaju može li se igrac uklopiti 'ovdje, tu i tamo', i ako je odgovor 'da', onda šalju ponudu."

Iako kaže kako je i dalje sretan u Barceloni, Alves nije odbacio mogucnost da se i on jednog dana okuša u engleskoj Premier ligi.

"Uvijek morate ostaviti vrata otvorena, jer ne znate što se može dogoditi sutra. Ja sam u najboljem klubu na svijetu, ali morate ostati otvoreni za sve opcije, jer u nogometu služite svrsi dok pružate ono što se od vas traži i ako vas trener više ne treba, onda više ne služite svrsi i morate potražiti nešto drugo."