Trener Barcelone Josep Guardiola tvrdi kako njegov odnos s trenerom Reala Joseom Mourinhom nije odigrao nikakvu ulogu u donošenju odluke o odlasku s klupe katalonskog kluba.

42-godišnji Guardiola je u petak objavio svoju odluku o odlasku s klupe Barcelone, zbog iscrpljenosti obavljanjem ovog zahtjevnog posla u protekle cetiri godine.

Protekle dvije sezone Guardioline vladavine u Barceloni su bile obilježene i brojnim verbalnim sukobima s Mourinhom, koji je na putu da Barcelonu konacno skine s trona u španjolskom prvenstvu.

"Je li Mourinho utjecao na moju odluku o odlasku? Uopce ne. Imao sam ja i druge protivnike, ali drugi treneri vas ne mogu uciniti umornim. Svakodnevni rad i pobjede su ono što vas može umoriti." rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Guardiola nije odbacio mogucnost povratka na klupu Barcelone u buducnosti.

"Ne mogu u ovom trenutku odgovoriti na pitanje hocu li nekad u buducnosti ponovno biti trener Barcelone. Doista ne znam."

Bivši španjolski reprezentativac smatra i kako bi Lionel Messi i ove godine trebao osvojiti FIFA-inu Zlatnu loptu, nakon što je Mourinho kao glavnog favorita istaknuo svoju zvijezdu Cristiana Ronalda.

"Mourinho kaže da bi Cristiano Ronaldo trebao dobiti Zlatnu loptu ove godine, a ne Messi? Doci ce dan kad je Messi nece osvojiti, ali on je ove sezone bio briljantan."