Sportski direktor Athletic Bilbaa Jose Maria Amorrortu kaže kako je imperativ za njegov klub uvjeriti trenera Marcela Bielsu da potpiše produženje ugovora, koji mu istjece na kraju ove sezone.

Dok se nije znalo kako ce Josepa Guardiolu na klupi Barcelone zamijeniti Tito Villanova špekuliralo se o tome kako bi na klupu katalonskog kluba mogao preseliti upravo Bielsa, no sada Baski imaju nešto mirniju situaciju za pregovore oko produženja suradnje s karizmaticnim argentinskim trenerom.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"On je trener koji je unaprijedio igru svih naših igraca, a ne samo momcadi kao cjeline. Treba nam dogovor s njim, jer je to kljucno za konsolidaciju svega onoga što on sada radi. Moram reci da imamo super profesionalne i korektne odnose sa Bielsom. On je preuzeo ulogu za koju smo se svi nadali da ce preuzeti i svima nam daje lekcije koje ce nam jako dobro poslužiti u buducnosti." rekao je Amorrortu.

Amorrortu je otkrio i kako je klub u procesu pregovora sa Fernandom Llorenteom te se nadaju kako ce i španjolski reprezentativac potpisati novi ugovor.

"Radimo na puno razlicitih polja, a jasno je da je on kljuc za našu buducnost." izjavio je Amorrortu.