Izvršni predsjednik Manchester Uniteda David Gill je izjavio kako klub ima dovoljno novca na raspolaganju za pojacavanje momcadi u predstojecem ljetnom prijelaznom roku.

Alex Ferguson svakako želi pojacati momcad nakon izgubljenog naslova prvaka od gradskog rivala Manchester Citya, a novinari vec špekuliraju s brojnim imenima, poput dvojca iz dortmundske Borussie, Shinjia Kagave i Roberta Lewandowskog.

Ipak, Gill je najavio kako ce United svoj novac trošiti mudro, a nece placati 'glupe iznose novca i davati smiješno visoke place' kao što to radi City.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Mi znamo da ce City potrošiti bogatstvo, placati glupe iznose i smiješne place. Znamo da se to dogadja i ne možemo napraviti ništa protiv toga. Mi nismo poput ostalih klubova koji mogu trošiti bogatstvo na dovodjenje dokazanih igraca. Mi investiramo novac u igrace koji ce biti u klubu dugo vremena, koji ce stvarati karakter kluba i donositi uzbudjenje našim navijacima." rekao je Gill.

S druge strane, predsjednik Citya Khaldoon al-Mubarak je najavio kako taj klub možda nece ovog ljeta trošiti toliko novca na pojacanja kao u proteklih nekoliko prijelaznih rokova.

"Mi imamo momcad koja je osvojila naslov prvaka. Ne krecemo od iste tocke kao u prethodnim sezonama. Tada smo morali napraviti dramaticne pomake prema naprijed. Sada imamo jezgru i kako bismo dalje napredovali trebamo koristiti tu jezgru." rekao je al-Mubarak.