Kenny Dalglish od danas više nije menadžer Liverpoola, potvrdili su i iz uprave tog kluba i iz redova vlasnika kluba, Fenway Sports grupe.

Predsjednik Liverpoola Tom Werner je rekao kako je odluka o otpuštanju iskusnog Škota bila teška, s obzirom na cvrstu vezu s navijacima koju je razvio najprije kao igrac, a onda i menadžer ovog kluba u svom prvom razdoblju prije više od dvadeset godina. Priznao je kako je 61-godišnji menadžer dosta unaprijedio situaciju nakon katastrofalnog šestomjesecnog razdoblja pod vodstvom Roya Hodgsona, ali smatrao je kako je ipak potrebna promjena.

"Kenny je došao u klub kao menadžer na naš zahtjev u vrijeme kad ga je Liverpool doista trebao. On nije tražio da bude menadžer, mi smo to od njega tražil. On je to prihvatio jer je znao da je potreban klubu. On je napravio više do bilo koga drugog na stabilizaciji kluba u posljednjih godinu i pol dana i omogucio nam da ponovno gledamo prema naprijed. Dugujemo mu veliku zahvalnost. Medjutim, rezultati u Premier ligi su bili razocaravajuci i vjerujemo da trebamo promjenu kako bismo nastavili graditi na temeljima koje je on postavio. Odlucni smo u želji da našim navijacima donesemo uspjeh, a naše ambicije su ostale vratiti ovaj sjajni klub u europsku i englesku elitu, gdje i pripada." rekao je Werner.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Vecinski vlasnik Liverpoola John Henry je takodjer bio pun hvale za Dalglisha.

"Kenny ce uvijek biti više od menadžera koji je osvojio prvenstvo, više od igraca koji je osvojio prvenstvo. On je na puno nacina duša i srce ovog kluba. On predstavlja sve ono dobro u Liverpoolu. On uvijek postavlja klub i navijace ispred svega. Kenny ce uvijek biti dio obitelji sa Anfielda. Naš posao sada jeste identificirati pravu osobu koja ce povesti ovaj klub naprijed na snažnim temeljima koje smo izgradili u posljednjih osamnaest mjeseci." izjavio je Henry.

Dalglish se takodjer zahvalio vlasnicima zbog nacina na koji su se ponijeli prilikom raskida suradnje.

On je za službenu klupsku stranicu rekao: "Bila mi je cast i privilegija imati priliku vratiti se u Liverpool kao menadžer. Izuzetno cijenim rad koji su Steve, Kevin, igraci i cijelo osoblje uložili u ovom razdoblju i osjecam se ponosnim što sam klubu donio prvi trofej u šest godina, te došao na domak drugog trofeja u finalu FA kupa. Naravno da sam razocaran rezultatima u ligi, ali ne bih zamijenio osvajanje Carling kupa ni za što, jer znam koliko to znaci našim navijacima i klubu da se vrate navici osvajanja trofeja."

"Iako sam ocito razocaran što odlazim iz Liverpoola, mogu reci da su vlasnici i svi koji su imali veze s ovim naš raskid suradnje odradili na castan, pošten i dostojanstven nacin, koji pokazuje njihove ljudske kvalitete i njihovu želju da klub kontinuirano napreduje na isti nacin kao i kad sam ja došao ovdje. Volio bih se zahvaliti i osoblju kluba na njihovim naporima i odanosti. Rekao sam kad su mi prvi put prišli s idejom povratka na mjesto menadžera da cu ja uvijek biti od pomoci ako mogu u bilo kojem trenutku i to vrijedi i sada."

"Na kraju, želim se zahvaliti navijacima Liverpoola, koji su uvijek meni i klubu davali svoju nesebicnu potporu. Bez njih ni klub ni ja ne bismo postigli ništa." zakljucio je Dalglish.