Vlasnici Liverpoola su u protekla dva tjedna kontaktirali donedavnog menadžera Chelsea Andre Villas-Boasa, kako bi ustanovili je li Portugalac zainteresiran za preuzimanje mjesta na klupi njihovog kluba, koje je jucer napustio Kenny Dalglish.

Kako piše britanski Independent, Villas-Boas je pokazao interes za ovaj posao, te eventualni posao u Liverpoolu vidi kao priliku koja bi bila prikladan sljedeci korak u njegovoj karijeri, koju ce pokušati vratiti na pravi put nakon neuspješnih devet mjeseci na klupi Chelsea.

Kontakt od strane celnika Fenway Sports grupe ne odbacuje mogucnost da je Villas-Boas samo jedan od menadžera koje su kontaktirali, s obzirom da se u tom kontekstu spominju i menadžer Wigana Roberto Martinez ili trener Marseillea Didier Deschamps, koji je bio na meti Liverpoola još prije promjene vlasnika.

S druge strane, ni Liverpool vjerojatno nije jedina opcija za Villas-Boasa, kojega su kontaktirali i iz Rome nakon što su raskinuli suradnju s Luisom Enriqueom, no portugalski mediji smatraju kako bi Liverpool mogao biti privlacniji bivšem treneru Porta, jer se radi o puno vecem imenu u europskim okvirima.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Nije izvjesno niti može li Villlas-Boas uopce preuzeti vodjenje nekog engleskog kluba sljedece sezone, prema ugovorima raskida suradnje s Chelsaem.

Što se ostalih kandidata tice, predsjednik Wigana Dave Whelan je sinoc rekao kako Roberta Martineza nitko nije kontaktirao, iako se cini da 38-godišnji menadžer ispunjava kriterije FSG-a na puno nacina, s obzirom da je u Wiganu uveo filozofiju koja se proteže kroz sve razine kluba. Rafael Benitez takodjer još uvijek nije imao kontakta s vlasnicima FSG-a, odnosno Liverpoola. Unatoc glasinama da bi upravo Benitez i Martinez mogli raditi u tandemu, vjeruje se kako bivši menadžer Liverpoola ne vidi to kao realnu mogucnost.

Najveci upitnik nad Martinezovim imenom je da li ga navijaci Liverpoola smatraju dovoljno velikim imenom za njihov klub. Amerikanci su do sada pozorno slušali glas navijaca prije donošenja bilo kakvih odluka, otkako su prije dvije godine preuzeli klub s Anfielda.