Danas je i službeno potvrdjeno kako je novi menadžer Liverpoola Brendan Rodgers. 39-godišnji Rodgers iza sebe ima samo cetiri godine trenerskog iskustva u reprezentaciji Walesa, Watfordu, Readingu i Swanseau.

Rodgers je protekle sezone odveo Swansea do odlicnog jedanaestog mjesta u Premier ligi, a kaže kako nije mogao odbiti poziv Liverpoola, iako je prethodno planirao na duže razdoblje ostati u Swanseau.

"Želim se zahvaliti Johnu Henryu, Tomu Werneru i kompaniji Fenway Sports Group što su mi dali priliku voditi ovako veliki klub. Doista sam uzbudjen i jedva cekam da pocnem raditi na ovom sjajnom projektu. Obecavam da cu svoj život posvetiti borbi za ovaj klub i da cu braniti principe Liverpoola na terenu i izvan njega." rekao je Rodgers u izjavi pred službeno predstavljanje.

Vecinski vlasnik Liverpoola John Henry je rekao kako je Rodgers bio njegov prvi izbor za menadžera, ali je dodao kako je Rodgersu trebalo neko vrijeme prije potvrde.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

"Brendanova nogometna filozofija je savršeno u skladu s onom našeg kluba i onih koji ce uskoro doci u klub. On je bio naš prvi izbor, a ni kod njega nije bilo nikakvog oklijevanja u prihvacanju onoga što želimo izgraditi u Liverpoolu. Ne ocekujemo cuda preko noci i ne bi ih trebao ocekivati nitko, ali cvrsto vjerujemo da pravac u kojem klub ide vodi do osvajanja Premier lige." rekao je Henry.

Nije svima u klubu Rodgers bio prvi izbor, pogotovo kad se radi o igracima, pa je tako vratar Jose Reina priznao kako je njegova, a i želja brojnih clanova momcadi, bila da se na Anfield vrati Rafael Benitez.

52-godišnji Benitez je sporazumno raskinuo suradnju s Liverpoolom na kraju sezone 2009./2010. nakon ranog ispadanja iz Lige prvaka i razocaravajuceg sedmog mjesta u Premier ligi. Buduci da je još uvijek bez posla, a za njegov povratak je bio i dobar dio navijaca, govorilo se dosta o toj mogucnosti prije nego što je potvrdjen dolazak Rodgersa.

U razgovoru za Radio Marca, Reina je rekao: "Za mnoge od mojih kolega, a i za mene, Rafael Benitez bi bio idealan kandidat za menadžera. Nije da ja nisam objektivan po tom pitanju, ali on je trener koji je najviše utjecao na moj razvoj. On je najbolji."