Izvršni predjsednik Arsenala Ivan Gazidis je otkrio kako će odluka oko odlaska ili ostanka Robina van Persiea u tom klubu biti donesena tek po završetku Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukraniji.


28-godišnji nogometaš s Topnicima ima ugovor koji istječe na kraju sljedeće sezone, a špekulacije oko njegovog odlaska traju već tjednima, posebno nakon što je interes za njega pokazao Manchester City.

Međutim, Gazidis kaže kako će klub dozvoliti kapetanu momčadi i strijelcu 37 golova u protekloj sezoni da se za sada koncentrira samo na svoju igru u dresu nizozemske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

"Robin je sjeo s nama na kraju sezone i imali smo dobar razgovor. Ono što smo dogovorili na tom sastanku jeste da ćemo sve o čemu smo razgovarali preko ljeta zadržati za sebe, a objaviti kada za to bude pravo vrijeme. Moramo respektirati činjenicu da se dogovorili da to zadržimo za sebe. Robin je jasno koncentriran u ovom trenutku na Euro i želimo mu sve najbolje, a u pravo vrijeme ćemo dati i pravo priopćenje." zagonetno je rekao Gazidis.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Momčad iz sjevernog Londona je proteklu sezonu započela vrlo lošim rezultatima, pa su u jednom trenutku bili na 17. mjestu premierligaške ljestvice, a Manchester United ih je na Old Traffordu pregazio rezultatom 8:2. Međutim, stvari su se kasnije popravile i Arsenal je u završnici ipak osigurao nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Gazidis je izrazio svoje zadovoljstvo činjenicom da je klub imao strpljenja s menadžerom Arsenom Wengerom, ali je dodao kako sada ipak žele u borbu za naslov prvaka.

"Ovaj nogometni klub je po mom mišljenju bio u nekim trenucima pod ogromnim pritiskom. Možda bi se, da smo bili u nekom drugom klubu, u jednom trenutku počeli raspadati, počeli bi paničariti i donositi loše odluke. To se nije dogodilo. Ništa od toga ipak nije razlog za otvaranje šampanjca. Iako je to solidan rezultat, to nije ostvarenje naših ambicija. Mi želimo osvojiti Premier ligu. Želimo biti konkurentni u Ligi prvaka. To je ono čemu težimo i na čemu ćemo raditi tijekom ljeta." dodao je Gazidis.