Osvajač Lige prvaka s Chelseaem Roberto Di Matteo imenovan je menadžerom tog kluba, a za dobar posao koji je odradio u posljednja tri mjeseca protekle sezone nagrađen je dvogodišnjim ugovorom.


Di Matteo je preuzeo momčad Chelsea u ožujku nakon otkaza njegovom prethodniku Andre Villas-Boasu, kojemu je do tada bio pomoćnik i londonsku momčad je odveo do osvajanja Lige prvaka i FA kupa, dok je u Premier ligi imao nešto manje uspjeha, pa je Chelsea završio na šestom mjestu.

Klub je ovim povodom izdao priopćenje u kojem stoji: "Nogometni klub Chelsea je sretan što može objaviti kako je Roberto Di Matteo imenovan menadžerom prve momčadi na trajnoj osnovi. Talijan se danas nakon odmora vratio na Stamford Bridge i potpisao dvogodišnji ugovor."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Izvršni predsjednik Chelsea Ron Gourlay je rekao: "Robertove kvalitee su bile jasno vidljive svima kada je galvanizirao momčad prošle sezone i pomogao klubu da stvara povijest, a vlasnik i klub su jako zadovoljni što će on nastaviti svoj dobar rad."

"Svi smo vjerovali kako je on mlad igrač koji može puno toga ponuditi kad smo od njega u ožujku zatražili da preuzme prvu momčad i način na koji je surađivao s nama, igračima i stručnim stožerom, te uspjesi koji su uslijedili su ga učinili jasnim izborom kad je došlo do izbora osobe koja će nas povesti u sezone koje slijede."

"U tjednima koji su pred nama ćemo usko surađivati s Robertom, neka sjajna pojačanja su već dovedena, a Roberto je imao svoju ulogu i u tome. Iako je on u kratkom vremenu postavio ljestvicu jako visoko, znamo da je Roberto pravi čovjek koji će Chelseau donijeti još uspjeha." dodao je Gouraly.

Di Matteo je dodao: "Jasno je kako sam presretan što sam imenovam menadžerom. Svi smo prošle sezone ostvarili sjajan uspjeh i ušli u povijest ovog sjajnog kluba. Naš cilj je nastaviti graditi na tome i ja već planiram i veselim se povratku momčadi na pripreme za sljedeću sezonu."