Menadžer Arsenala Arsene Wenger ne skriva očajničku potrebu da u redovima svoje momčadi zadrži nizozemskog reprezentativnog napadača Robina van Persiea, te kaže kako će to učiniti po svaku cijenu.


Talijanski prvak Juventus je prvi jasno dao do znanja kako Van Persiea želi vidjeti u svom dresu, ali njihovu ponudu od osam milijuna eura nitko nije shvatio ozbiljno. S druge strane, iako menadžer Manchester Citya RobertoMancini tvrdi suprotno, engleski mediji inzistiraju na tvrdnji kako će engleski prvak za Nizozemca ponuditi preko 20 milijuna eura i preko 200.000 funti tjedne plaće igraču.

Van Persie je trenutno na odmoru nakon razočaravajućeg nastupa na Europskom prvenstvu, ali planira ovog tjedna telefonskim putem održati ključni razgovor s Wengerom.

"Moramo zadržati Robina po svaku cijenu jer naša ofanzivna igra ovisi o njemu." rekao je Wenger britanskim novinarima.

Topnici su svoj napad već znatno pojačali dovođenjem Lukaasa Podolskog i Oliviera Girouda, ali glavna zadaća bit će uvjeriti Van Persia da produži ugovor i nakon sljedećeg ljeta. On je već dao do znanja kako neće potpisati novi ugovor na tri sezone vrijedan 130.000 funti koji mu je ponuđen, pa će Wenger morati dodatno odriješiti kesu želi li zadržati svog kapetana, a čini se kako je on na to spreman.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Pišući u blogu za Eurosport, Wenger je naveo: "Ja sam ga uvijek podržavao, čak i u najtežim trenucima. Sada se nadam kako će on završiti karijeru u Arsenalu."

Istog je mišljenja i predsjednik londonskog kluba Peter Hill-Wood, koji je dodao: "Nemamo ni u najdaljoj primisli mogućnost njegove prodaje."

Wenger, koji je odbio mogućnost postati nasljednikom Laurenta Blanca na klupi francuske reprezentacije, se nada kako će dovođenje Oliviera Girouda pomoći u uvjeravanju Robina van Persiea da ostane u klubu.

"Giroud je inteligentan i opasan napadač. Poznajem ga već neko vrijeme. Prvi put kad sam ga vidio uvjerio sam se da on ima nešto inteligentno i opasno u sebi. Uvijek sam govorio kako on može postizati golove i dijeliti asistencije. Naša igra je zasnovana na suradnji između igrača u ofanzivnoj fazi i on će se lako uklopiti. Ja ne volim jednostavne strijelce, igrač mora doprinositi i kolektivu. On je dobar i u skoku, što je rijetkost. On je doista kompletan igrač i ima velikog prostora za napredak." dodao je Wenger.