Novi menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je pred Andya Carrolla stavio izazov da dokaže kako je sposoban uklopiti se u novi sustav igre njegove momčadi ili riskira da sljedeće sezone bude poslan u neki drugi klub na posudbu.


Rodgers kaže kako nijedan klub za sada nije izrazio želju otkupiti trajno Carrollov ugovor, ali priznaje da bi posudba mogla biti realna opcija ukoliko engleski reprezentativac na pripremama ne pokaže da je spreman prilagoditi se Rodgersovom načinu nogometa, brzoj igri kratkih pasova, kakvu je prošle sezone na sjajan način demonstrirala momčad Swansea.

"On nije u različitoj situaciji od bilo kojeg drugog igrača ovdje, oni svi možda imaju kvalitete, ali ne i mentalitet da igraju ovdje. Pomalo je nepravedno prema Andyu označavati ga na bilo koji drugi način. On je dobar dečko, dobra osoba, tako da samo moramo vidjeti u sljedećih četiri ili pet tjedana kako će se momčad formirati. Andy je igrač kojega želim procijeniti i s kojim želim razgovarati. Već smo imali dobar razgovor o tome gdje smo sada. On je jako dobar igrač, pokazao je to već u svojoj kratkoj karijeri. Igrao je sjajno u Newcastleu, odradio je dobar posao u engleskoj reprezentaciji, a puno sam ga gledao i dok je bio u mladoj reprezentaciji."

"On je napravio transfer u svjetski poznat klub i u takvoj situaciji je uvijek potrebno određeno vrijeme adaptacije, posebno u prvih šest-sedam mjeseci. Nekad zaboravljate koliko su ovo mladi ljudi. Oni nisu strojevi, oni su samo ljudi. Ako preselite iz jednog kraja države u drugi, treba vam vremena da se prilagodite. Ali s pritiskom koji se odmah stvara, jasno je da to može biti jako teško. Što se njega tiče, vrijeme će sve reći, a za sada su svi igrači u mojim planovima, no moj je posao procijeniti to. Kao i svaki igrač, ima određenih formacija i stilova igre koji će im omogućiti da zablistaju."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Na pitanje o tome jesu li istinite glasine da Carrolla na posudbu želi dovesti Milan, Rodgers je ustvrdio kako nije čuo ništa konkretno od Milana, ali ne odbacuje mogućnost da mu dopusti odlazak na posudbu. Ta će izjava svakako potaknuti interes drugih premierligaških menadžera.

"To je mogućnost koju ću morati uzeti u obzir, moram biti iskren. Neću reći da nikada nikoga neću pustiti na posudbu, a onda za dva tjedna igrač ode i vi kažete 'rekli ste da ga nećete pustiti'. Ima puno stvari zbog kojih se ide na posudbu. To može biti korisno za klub, a to je najvažnija stvar. Nekad igrač ide na posudbu, općenito, ne samo Andy, kako bi klub od toga imao korist na duge staze. To donosi mogućnost iskustva u utakmicama i onda se vrati kao bolji igrač, samopouzdaniji. Sigurno više samopouzdan nego da sjedi na klupi veći dio sezone. Andya će se uvijek povezivati s različitim klubovima, bio on ovdje ili ne. Ja sam razgovarao s njim dok je bio na odmoru, on zna točno na čemu je, ali nisam imao nikakvih službenih upita za njega."

Rodgers ipak prije svega treba misliti o tome koje će nove igrače dovesti u klub kako bi pojačao momčad, s obzirom da ona prošlosezonska nije bila dovoljno dobra kako bi zadovoljila apetite navijača i vlasnika. Za sada su najbliže Liverpoolu napadač Rome Fabio Borini i američki reprezentativac iz Fulhama Clint Dempsey, no ništa još nije službeno riješeno.

"Realnost je da smo poslali tri ili četiri ponude za igrae i nadamo se kako ćemo ovog tjedna zaključiti jedan transfer koji će biti doista uzbudljiv za klub, transfer koji će se doista svidjeti navijačima." dodao je Rodgers.