Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers rekao je kako želi zadržati u svojoj momčadi argentinskog reprezentativca Maxija Rodrigueza, koji je teško dobivao prilike za igru u vrijeme njegovog prethodnika Kennya Dalglisha.


31-godišnji Argentinac se u posljednje vrijeme povezuje s transferom u redove argentinskog prvoligaša Newell's Old Boysa, ali Rodgers se nada kako će ga ipak zadržati u klubu.

"Maxija odavno poznajem. On je iskusan, jako dobar igrač i on će 120% shvatiti način na koji želimo igrati. Volio bih da on ostane, ali puno različitih stvari utječe na to i zbog toga sada razgovaram s njim. On je govori engleski jezik, tako da je teško živjeti ovdje njegovoj obitelji, i ako on želi otići to je njegova odluka, a ne odluka kluba. Imao sam par dobrih razgovora s njim i znam o čemu razmišlja. Prošla sezona je bila jako teška za njega i on vjerojatno smatra kako je trebao puno više igrati. Nadam se kako ćemo vidjeti na čemu je u sljedećih par tjedana i pronaći rješenje." rekao je Rodgers.

Rodgers je stao u obranu i 21-godišnjeg Jordana Hendersona, koji je prošle sezone stigao u Liverpool i došao na metu kritika zbog ne posebno dobrih igara.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Jordan je imao malo problema prošle sezone, ali on je dečko koji ima tek 21 godinu. On je došao ovdje za puno novca. Otišao je od kuće i došao u veliki klub, sam, a od njega se očekuje da odmah postane nositelj igre. Takve stvari se nikada ne događaju. Kad sam ga prvi put vidio u Sunderlandu, pomislio sam 'ovaj dečko će biti doista dobar igrač'. Kad se nađe u određenom sistemu, u okolini koja mu daje potporu i obučava ga za igru, vidjet ćete koliko je dobar igrač." kaže Rodgers.

Jedan od igrača koji je također naizgled bio na izlaznim vratima Liverpoola je Alberto Aquilani, no njegov menadžer Franco Zavaglia kaže kako će on ostati u klubu.

"Aquilani će ostati u Liverpoolu. On ima ugovor i tu nema ničega novog. Rekao bih da su šanse da ode u Milan ovog trenutka nikakve. Ostali klubovi? Ponavljam, on će ostati u Liverpoolu." rekao je Zavaglia.

Aquilani je od dolaska u Liverpool iz Rome 2009. godine za taj klub odigrao samo 28 utakmica.