Iskusni vezni nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs je otkrio kako planira ući u trenerske vode nakon što konačno završi svoju dugu i bogatu karijeru profesionalnog nogometaša.


Velšanin priznaje kako sve češće razmišlja o trenerskom poslu kako mu se igračka karijera bliži kraju, te želi izvući što je moguće više iskustva iz toga što će na Olimpijskim igrama u Londonu kao kapetan predvoditi reprezentaciju Velike Britanije.

38-godišnji nogometaš je prošle sezone odigrao svoju 900. utakmicu u dresu Manchester Uniteda, a s obzirom da mu ugovor istječe na kraju sljedeće sezone, mnogi očekuju kako će tada i završiti svoju igračku karijeru.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Trenerski posao je nešto o čemu sve više i više razmišljam. Sredinom prošle sezone sam dobio UEFA A trenersku licencu, što je dobro. To je druga strana svega, potpuno drugačije od igračke uloge. Želim skupiti što je više znanja i pripremiti se najbolje što mogu iz iskustva koje će mi donijeti uloga kapetana olimpijske reprezentacije Velike Britanije ovog ljeta."

"Olimpijske igre su veliko natjecanje, to je drugačije nego igrati ligaški nogomet. Pokušavam naučiti što je moguće više u Unitedu, a tako je i sada s reprezentacijom Velike Britanije. Uvijek sam pažljivo pratio ostale sportove, koje također volim. Mislim da kao trener morate gledati i druge sportove u kojima se radi na drugačiji način."

"U Manchester Unitedu se to uvijek radi i ja to namjeravam raditi. Ja gledam sve sportove i želim skupiti što je više moguće informacija koje bi mi pomogle u karijeri." rekao je Giggs.