Arsene Wenger je i dalje odlučan u namjeri da u redovima svoje momčadi zadrži kapetana Robina van Persia, a priznao je kako nije u mogućnosti dovesti još novih igrača ovog ljeta ukoliko ne proda neke od članova postojeće momčadi.


Na Wengerovom popisu igrača koji su otputovali na predsezonsku turneju po Aziji nije se našlo ime Robina van Persiea, a iako je Nizozemac odbio potpisati novi ugovor, te činjenici da su za njega zainteresirani Manchester United, Manchester City i Juventus, Wenger ga želi zadržati u momčadi.

"I dalje nam nedostaju jedan il dva igrača, ali sve ovisi o tome koliko će igrača otići, jer moramo poštovati maksimalni broj igrača u momčadi. Zbog toga najprije moramo prodati neke igrače, ali to se još nije dogodilo, jer je tržište igrača još uvijek mirno. Ne mogu vam reći konkretno o tome tko bi mogao otići, jer ako ti igrači ne pronađu nove klubove ostat će ovdje i biti dio momčadi. U ovom trenuku vam ne mogu reći nijedno konkretno ime."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


O situaciji oko Van Persiea, Wenger je rekao: "Za mene je Robin van Persie jedan od najboljih napadača na svijetu, ako ne i najbolji, i moja je želja zadržati ga u momčadi. On je bio sjajan vođa momčadi prošle godine. Svi znamo koliko smo se morali boriti kako bismo osvojili treće mjesto zato što nam je on nedostajao na početku sezone. Nakon sedam utakmica imali smo četiri poraza i iz toga smo naučili kako je najvažnije koncentrirati se na početak sezone, a ne na transfere."

"Ako se neki transfer dogodi, dogodit će se. Sve dok ste u klubu dajete svoj maksimum za klub i to je jedini ponos koji možete imati kao igrač i kao trener. Dok ste u jednom klubu, dajete svog maksimum za njega. Ako se to promijeni, promijeni. Ja sam uvjeren da i Robin tako razmišlja. On je svaki dan u potpunosti koncentriran na svoj posao. On voli nogomet, voli igru i dok je ovdje on će davati svoj maksimum." dodao je Wenger.