Belgijski reprezentativac i novi igrač Chelsea Eden Hazard smatra kako pojedini novinari preuveličavaju stvari kad ga uspoređuju s najboljim nogometašem svijeta, Leom Messijem.


Belgijanac je ovog ljeta iz Lillea stigao u Chelsea za 40 milijuna eura i mnogi smatraju kako će već sljedeće sezone biti jedan od najboljih igrača u Premier ligi, no 21-godišnji veznjak kaže kako nije opterećen visokim očekivanjima, iako odbacuje usporedbe sa sjajnim Argentincem, kojega mnogi već smatraju najvećim igračem svih vremena.

"Messi je najbolji igrač na svijetu i pravo je preuveličavanje reći da ja mogu biti tako dobar. Ali sretan sam što ljudi u meni vide sličnost s njim i usporedbe s Messijem tjeraju me da mislim na to što mogu ostvariti s Chelseaem, a ne na prepreke koje me čekaju. Trener je taj koji na kraju odlučuje hoću li igrati ulogu sličnu onoj kakvu Messi igra u Barceloni, ali ja želim uspjeti na svoj način." rekao je Hazard za The Sun.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Hazard je otkrio kako je pobjeda Chelsea protiv Bayerna u finalu Lige prvaka bila važan faktor u njegovoj odluci o tome gdje će nastaviti karijeru.

"Chelsea je u osvajanju Lige prvaka dobio najjači argument da se odlučim za njih. Chelsea je sjajan klub sa sjajnim igračima i može mi pružiti najveću šansu da napredujem kao igrač. Iako je to nešto manje važan razlog, London je ipak bliže Belgiji nego Manchester i odavde mogu lakše otići do kuće."

Nisu samo engleski premierligaši željeli Hazarda dovesti u svoje redove, ali on kaže kako je njega zanimala samo Premier liga.

"Posebno me je uvijek privlačila Premier liga. To je najbolja liga na svijetu i doista je veliki izazov biti dio nje. Atmosfera na stadionima je bolja nego igre drugdje na svijetu, a liga je vrlo konkurentna s puno momčadi koje je mogu osvojiti. Prošla sezona je pokazala koliko je to zanimljivo natjecanje, a kad pogledate ono što je Manchester City uradio proteklih godina, znate da će oni nastaviti napredovati. Prelazak u Englesku je korak više i definitivno donosi veći pritisak. Ali ja sam spreman za to." dodao je Hazard.