Vezni nogometaš Liverpoola Alberto Aquilani kaže kako je malo zbunjen svojim tretmanom u klubu s Anfielda, ali se nada kako će se uspjeti dokazati novom menadžeru Brendanu Rodgersu i izboriti mjesto u njegovoj momčadi.


28-godišnji Talijan se vratio na Anfield nakon dvije sezone provedene na posudbi u Italiji, te se nada kako će sada konačno dobiti pravu priliku u Liverpoolu.

"Kako možete platiti 25 milijuna eura za igrača i nikad mu ne dati priliku? Ja nikad nisam tražio odlazak, uvijek su me gurali iz kluba. Sada sam ovdje i volio bih igrati za Liverpool, ali to ne ovisi samo o meni." rekao je za BBC Sport.

Aquilani je u srijedu odigrao prvo poluvrijeme prijateljske utakmice protiv svog bivšeg kluba Rome, a menadžer Brendan Rodgers je nakon te utakmice rekao kako još uvijek razmišlja o tome da li za njega ima budućnosti u klubu ili ne. Aquilani, pak, kaže kako su prvi razgovori s Rodgersom za njega bili ohrabrujući.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Imao sam jako dobar razgovor s Rodgersom, tada smo podijelili svoja razmišljanja i bio je to jako pozitivno iskustvo. Svidjela mi se njegova nogometna filozofija i mentalitet koji ima, jer to odgovara mojim sposobnostima."

Aquilanija je u Liverpool doveo Rafael Benitez, ali nakon njegovog odlaska u ljeto 2010. godine nije odigrao niti jednu natjecateljsku utakmicu u dresu Liverpoola. Pod Royem Hodgsonom i Kennyem Dalglishem je slan na posudbe u Juventus i Milan, a kaže kako je frustrirajuće to što nikada nije dobio priliku pokazati navijačima Redsa da je sposoban igrati važnu ulogu u Engleskoj.

"Situacija se promijenila nakon što je Benitez otišao. U protekle dvije godine sam bio prisiljen ići na posudbe. Ja nikad nisam tražio odlazak na posudbe, ali su mi jasno davali do znanja da mi je bolje otići. Mislim da ljudi u Liverpoolu trebaju znati da ja nikad nisam rekao da želim otići iz ovog grada jer moja obitelj ili ja nismo sretni u njemu. To nije istina. Ne mogu reći da imam nedovršenog posla u Engleskoj jer zapravo nikad nisam ni igrao, ali u ono malo utakmica što sam igrao mislim da sam pokazao navijačima Liverpoola da imam kvalitetu i da mogu pomoći momčadi." dodao je Aquilani.