Iako ga je sud oslobodio krivnje od optužbi za rasističko vrijeđanje Antona Ferdinanda, kapetan Chelsea John Terry nije se riješio svih problema, budući da ga je za istu stvar sada optužio i engleski nogometni savez FA.


Sud je Terrya proglasio nevinim za navodni vrijeđanje Ferdinanda za vrijeme utakmice na Loftus Roadu 23. listopada prošle godine, ali nakon konzultacija s nezavisnim savjetodavnim tijelom nogometni savez se odlučio pokrenuti vlastiti postupak.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Kapetan Chelsea John Terry je optužen od strane engleskog nogometnog saveza za korištenje uvredljivih i/ili pogrdnih riječi i/ili ponašanja prema braniču Queens Park Rangersa Antonu Ferdinanda." objavljeno je iz nogometnog saveza.

Terry je, kao i na sudu, odmah opovrgnuo sve što mu se stavlja na teret, objavivši priopćenje u kojem između ostlaog stoji: "Opovrgavam optužbu i zatražit ću priliku da se osobno izjasnim o tome pred komisijom."

Iz engleskog nogometnog saveza su također pokušali pojasniti kako njihova istraga nema nikakve veze sa sudskim postupkom koji je vođen, nego je sasvim slučajno završila tek dva tjedna nakon presude i nevjerojatnih deset mjeseci nakon samog incidenta.