Menadžer Manchester Citya ponovno je ušao u sukob sa sportskim direktorom tog kluba Brianom Marwoodom, nezadovoljan činjenicom da njegovu momčad u ovoljetnom prijelaznom roku još uvijek nije pojačao niti jedan novi igrač.


Robin van Persie, Daniel Agger i Daniele De Rossi su bili igrači koje je Mancini želio vidjeti u svojoj momčadi sljedeće sezone, ali kako se kraj prijelaznog roka bliži, vjerojatnost za dolazak bilo kojeg od njih trojice sve je manja.

Jasno je kako financije nisu nikakva prepreka za City, no Marwood je, za razliku od Mancinija, oprezan s dovođenjem novih igrača, svjestan da njegov klub ionako već žonglira na rubu  financijskog fair playa koji polako počinje stupati na snagu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iako se Mancini uglavnom suzdržavao od komentara ovog ljeta i pokušavao svoju ljutnju zadržati za sebe, deset dana prije prve utakmice sljedeće sezone Premier lige protiv povratnika Southamptona ipak je progovorio.

"Nisam sretan." rekao je Mancini na pitanje o tome je li zadovoljan s načinom na koji se vode poslovi oko transfera u klubu, dodavši: "Ali neću ništa više reći o tome u ovom trenutku. Takva pitanja biste trebali postavljati Brianu Marwoodu, ne meni. Ja nisam sportski direktor. Ne mogu reći ništa o novim igračima. Nakon tri ili četiri mjeseca ne znam što reći o ovoj situaciji."

Iako Mancini prihvaća činjenicu da je njegova momčad s razlogom osvojila naslov prvaka Engleske, on smatra kako su potrebna i dodatna pojačanja.

"Moje je mišljenje da imamo dobru momčad. Ali izgradili smo ovu momčad prije dvije godine i moramo nastaviti napredovati na svaki način." dodao je Mancini.