Nakon što je kompletirao svoju posudbu u redove West Browmich Albiona, mladi belgijski napadač Romelu Lukaku nije štedio kritike na račun svog matičnog kluba Chelsea, rekavši kako je tamo samo gubio vrijeme.


Lukaku je otkrio kako je sam tražio odlazak na posudbu sa Stamford Bridgea odmah po povratku s ljetnih praznika, nakon što u svojoj prvoj sezoni u londonskom klubu nije dobio pravu priliku za dokazivanje.

"Nisam mogao ni zamisliti da ostanem u Chelseau. Žrtvovao sam godinu dana svoje karijere s njima i nisam želio to ponoviti. Drago mi je da sam pronašao rješenje. Prvog dana priprema za novu sezonu sam rekao menadžeru da želim otići." rekao je Lukaku.

Lukaku je dodao kako je menadžer Roberto Di Matteo zatražio od njega da ipak razmisli o ostanku, s obzirom na odlazak Didiera Drogbe, ali on vjeruje da je za njegov nogometni razvoj odlazak u drugu sredinu ipak bio bolje rješenje.

"Roberto Di Matteo mi je rekao da razmislim o ostanku u Chelseau jer tamo neće biti puno napadača ove sezone. Ali ovo je vrijeme da mislim o sebi. Smučilo mi se od gledanja drugih s klupe. Igrao sam samo u dvanaest utakmica, a kad bih i počeo utakmicu, zamijenili bi me. Izgubio sam glad za igrom u posljednjih godinu dana. Što se tiče minutaže na terenu, samo sam gubio vrijeme. Jako sam sretan što sam došao u West Bromwich Albion, osjećam se kao oslobođen." dodao je Lukaku.