Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je uvjeren kako će Robin van Persie, koji je jučer prošao liječničke pretrage i danas bi trebao potpisati ugovor s klubom sa Old Trafforda, biti spreman za debi u njegovoj momčadi već za utakmicu protiv Evertona u ponedjeljak.


"Ukoliko sve prođe po planu, uvjeren sam da će nam on biti na raspolaganju za utakmicu protiv Evertona u ponedjeljak." rekao je Ferguson, dodavši: "Wanye Rooney i Robin van Persie su dvojica fantastičnih igrača i bit će sjajno imati ih obojicu u momčadi. To nam daje veću snagu i više kombinacija u napadu."

"1999. godine sam imao u momčadi Dwighta Yorkea, Andya Colea, Teddya Sheringhama i Ole Gunnar Solskjaera, četvoricu najboljih napadača Europe. Sada ponovno idemo prema tome, s Javierom Hernandezom, Wayneom Rooneyem, Robinom, Dannyem Welbeckom i Shinjiem Kagawom. To je fantastična kolekcija igrača i nadam se da ću odabrati pravu kombinaciju." dodao je Ferguson.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Razumljivo, raspoloženje je dijametralno suprotno kod njegovog kolege na klupi Arsenala Arsena Wengera, koji ne žali toliko što je morao prodati svog prvog strijelca, koliko zbog činjenice da ga je morao prepustiti jednom od najvećih rivala.

"Pojačavanje neprijatelja je još jedan negativan aspekt ovog gubitka. Željeli smo to izbjeći, ali nismo mogli. Iskreno, radije bih ga prodao u inozemstvo, na primjer Paris Saint-Germainu. U Manchester Unitedu ga poznaju i znaju njegove kvalitete. On je doista izniman igrač, vjerujte mi." rekao je Wenger za francusku TF1.

"Van Persie je sjajan igrač i uvijek ste tužni kad izgubite takvog igrača. Ali, mi moramo razmišljati i o financijskoj realnosti i želji igrača. Kad ne uspijete produžiti ugovor s igračem koji ulazi u posljednju godinu ugovora, onda nemate druge opcije nego ga prodati. To je tužno, jer je on igrao za nas osam godina. Sada mu je 29 godina, imao je 21 godinu kad je došao i to je još jedna gorka pilula koju moramo progutati."

"Puno se toga događalo i ranije i sve smo preživjeli, ali ovo će biti pravi izazov, jer je Van Persie u godinu dana postigao 30 golova u Premier ligi, gotovo jedan gol po utakmici. Bit će težak izazov za naše nove napadače naslijediti ga." dodao je Wenger.