Kapetan Liverpoola Steven Gerrard je priznao kako je težak poraz na gostovanju kod West Browmich Albiona na otvaranju nove sezone iznenadio njegovu momčad, ali je poručio suigračima i navijačima kako nema nikakvog razloga za paniku zbog toga.


Brendan Rodgers nije dobro krenuo na klupi Liverpoola, ali Gerrard je uvjeren kako je bivši menadžer Swansea već pozitivno utjecao na stanje u klubu, koji gradi novu momčad nakon najgoreg ligaškog plasmana od osnivanja Premier lige.

"Nakon utakmice smo bili potpuno šokirani rezultatom. Ta utakmica nije trebala završiti rezultatom 3:0. Ovo nije početak kakav smo priželjkivali, htjeli smo otići tamo, dominirati i pobijediti, ali nije ispalo tako, no to nije razlog za paniku. Ovo je tek prva utakmica i jedan loš dan. Moramo gledati širu sliku. Oko kluba je pred početak sezone vladala atmosfera velikih nadanja i to je s pravom tako." rekao je Gerrard za Liverpool Echo.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Gerrard je svjestan toga da je najveća odgovornost za to da momčad ostane smirena na iskusnim igračima, poput njega, Carraghera i Reine. On je stoga podsjetio svoje suigrače da priliku za popravni imaju već u četvrtak, kad ih čeka prva utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Europa ligu protiv Heartsa.

"Nakon poraza od 3:0 svi će biti zabrinuti. Važno je da igrači poput mene i drugi iskusni igrači preuzmu odgovornost za taj poraz. Moramo to ostaviti iza sebe. Moramo se dignuti iz prašine i vratiti se protiv Heartsa u četvrtak navečer. Moramo reagirati na pravi način i pokušati stvari postaviti na pravo mjesto u sljedećim utakmicama." dodao je Gerrard.