Arsenal bi do kraja prijelaznog roka u petak navečer mogao ostati i bez Thea Walcotta, nakon što pregovori oko potpisivanja novog ugovora s engleskim reprezentativcem nisu urodili plodom.


Formalni pregovori između Walcottovih predstavnika i čelnika Arsenala održani su u petak, a unatoč dodatnim pregovorima u utorak, predloženi ugovor vrijedan nešto manje od 100.000 eura tjedno ostao je nepotpisan.

Walcott traži iznos od oko 125.000 eura tjedno, kako bi imao zaradi približnu onoj kakvu imaju ostali engleski reprezentativci, ali stav Arsenala je da njihova ponuda već predstavlja značajan napredak u odnosu na njegova trenutna primanja, koja iznose oko 75.000 eura tjedno.

Klub za sada nema namjeru ponuditi Walcottu veća primanja, te ukoliko se igrač ne predomisli, spremni su ga prodati klubu koji ponudi najviše. Arsene Wenger je već ranije ovog ljeta rekao kako neće zadržavati u momčadi igrače koji ulaze u posljednju godinu ugovora, te neće nuditi plaće koje smatra pretjerano visokima.

Još postoji nada kako bi dvije strane mogle doći do dogovora, ali ako se to ne dogodi u sljedećih 48 sati, Wenger je spreman na prodaju. S obzirom da Walcott ulazi u posljednju godinu ugovora, njegova bi cijena prema nekim procjenama iznosila manje od 15 milijuna eura.

Ključ za čvrst stav Arsenala leži u činjenici da imaju dovoljno alternativa za Walcottovu poziciju u slučaju njegovog odlaska. Alex Oxlade-Chamberlain je nadmašio sva očekivanja nakon dolaska iz Southamptona prošlog ljeta, a u utakmici protiv Stokea u nedjelju prednost je u odnosu na Walcotta dobio i Gervinho.

Jedini klub koji je do sada službeno registrirao svoj interes je Liverpool, dok su iz Manchester Citya zatražili da budu informirani o razvoju događaja. Kako je ponuda Citya za Scotta Sinclaira za sada odbijena od strane Swansea, oni bi se u slučaju neuspjeha u njegovom dovođenju mogli okrenuti Walcottu, što bi engleskom reprezentativcu svakako podiglo cijenu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Spominje se i mogućnost kako bi u slučaju uključivanja Citya u cijelu priču mogao ući i Edin Džeko, no iako je on igrač o kojemu se Arsenal raspitivao prije nekoliko godina, teško je vjerovati kako bi Topnici mogli ispuniti njegove zahtjeve za visinu plaće, kad to već nisu uspjeli napraviti s Walcottom.

S obzirom da je navijač Liverpoola, za Walcotta bi prelazak na Anfield imao sentimentalnu vrijednost, ali to svakako ne bi značilo veću mogućnost osvajanja trofeja za igrača koji na trofeje željno čeka cijelu svoju karijeru, posebno zbog činjenice da bi iz kluba koji već šesnaest godina redovno igra u Ligi prvaka otišao u klub koji se nije plasirao u to natjecanje već drugu sezonu zaredom. S druge strane, Liverpool bi vjerojatno mogao financijski zadovoljiti Walcotta i ponuditi mu veću plaću od one koju ima u Arsenalu, ali ni u kom slučaju kao Manchester City.

Čini se, stoga, kako zapravo ključeve raspleta u svojim rukama drži upravo Manchester City, ili čak bolje reći Swansea, jer ukoliko velški klub prihvati ponudu za Scotta Sinclaira, Walcott bi postao višak u ionako pretrpanoj svlačionici Roberta Mancinija.