Predsjednik Arsenala Peter Hill-Wood je uvjeren kako se momčad Topnika ove sezone može boriti za osvajanje prvog naslova prvaka poslije 2004. godine, nakon što su prva tri kola nove sezone ostali neporaženi.


"Imamo jako dobre šanse boriti se za Premiership. Ne vidim zašto ga ne bismo osvojili ove sezone. Uprava nije zabrinuta zbog toga što nismo osvojili nijedan trofej nakon 2005. godine. Bilo bi lijepo osvojiti nešto, ali to nije lako. Liverpool nije osvojio naslov prvaka dvadesetak godina. Mi smo jako ambiciozni i želimo osvajati trofeje, ali ako nemate milijune naftaških dolara kojima se možete razbacivati, morate ga osvojiti na neki drugi način. To je ono što mi pokušavamo - s vještom selekcijom igrača." rekao je Hill-Wood za London Evening Standard.

Arsenal je i ovog ljeta ostvario dobit prodajom Robina van Persiea i Alexa Songa, što je dovelo do novih pitanja o tome ima li Arsene Wenger želju trošiti novac kako bi popravio momčad. Hill-Wood je također potvrdio kako je klub u ugodnoj financijskoj situaciji, nakon čega se osvrnuo na utjecaj koji su na tržište igrača u posljednjih nekoliko godina ostvarili Chelsea i Manchester United.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Arsene ima novca za trošenje, ali postoje limiti. Mi ne možemo potrošiti 50 milijuna funti na jednog igrača. Do određene razine se možemo nadmetati. Ne mislim da će najveći pojedinačni vlasnik kluba Stan Kroenke uložiti tolike novce u klub kakve Roman Abramovich ili Sheik Mansour ulažu u svoje klubove. To nije način na koji bi on smatra da bi klubovi trebali biti vođeni."

"Nasreću, Wenger to razumije. On ima diplomu ekonomista sa sveučilišta u Strasbourgu, tako da sigurno ima znanje. On zna kako bi klub trebao biti vođen. To ljuti puno ljudi, ali klubovi moraju biti samoodrživi. Mi nećemo bankrotirati kao što se to desilo sa nekim dobro poznatim klubovima. Primjer Glasgow Rangersa je nešto od čega se svi trebamo čuvati. Oni su trošili daleko više novca nego što su si mogli priuštiti. Mi smo dovoljno ambiciozni, ali nećemo završiti na isti način kao Rangersi." dodao je Hill-Wood.