U ulomcima iz knjige koja uskoro treba izaći objavljenima u Mirroru, Wayne Rooney je otkrio detalje svog odnosa s nekadašnjim suigračem Cristianom Ronaldom, otkrivši i kako incident s crvenim kartonom na Svjetskom prvenstvu 2006. nije utjecao na njihov odnos.


"Pored Ronaldovog mjesta u svlačionici je bilo ogledalo. U vrijeme dok sam ja igrao s Ronniem, jedna stvar koju sam zapazio o njemu jeste da ne može proći pored svog odraza, a da mu se ne divi, čak ni pred utakmicu. Pred svaku utakmicu on ima istu rutinu. Oblači dres, zatim kopačke, a nakon toga se okrene prema ogledalu i zagleda se u njega, pripremajući se psihički za utakmicu. Ako postoji neka osoba s većim samopouzdanjem od Ronalda, ja je još nisam upoznao. On svakako nije stidljiv." napisao je Rooney.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rooney i Ronaldo su imali slavni dvoboj u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva 2006., kad je Engleska ostala s deset igrača nakon što je Rooney dobio crveni karton zbog gaženja Ricarda Carvalha, a zapaženu ulogu reakcijom prema sucu, a zatim i svojoj klupi, u tom je incidentu imao i Ronaldo, kojega su engleski navijači označili glavnim krivcem za taj karton i kasnije ispadanje svoje reprezentacije s natjecanja.

"Kad sam ulazio u tunel, znao sam da ne mogu kriviti Ronalda za ono što se dogodilo, jer je on samo pokušavao pobijediti utakmicu za svoju zemlju. Znao sam što nas čeka, tako da kad sam nakon utakmice naletio na njega u tunelu rekao sam mu: 'Navijači će poludjeti zbog ovoga. Pokušat će od toga napraviti veliku priču, tako da moramo nastaviti sa stvarima normalno, jer će se o ovome pričati cijelo ljeto.' On je to razumio, on je pametan momak, ali nedugo nakon toga novine su počele pričati kako je on na putu za Real Madrid, kako nas dvojica ne pričamo, što je bilo apsolutno smeće."

"Istina je da ja volim Ronalda, uvijek je tako bilo. On je dobar momak i sjajno je imati ga u svlačionici." zaključio je Rooney.