Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney je u razgovoru s engleskim novinarima priznao kako je strahovao da bi mu karijera mogla biti gotova nakon što je zadobio strašnu posjekotinu na natkoljenici u utakmici protiv Fulhama krajem prošlog mjeseca.


Hugo Rodallega je tada u doskoku kopačkom rasjekao nogu Rooneyu koji je ležao na travi, a engleski reprezentativac je odmah prevežen u bolnicu, gdje je doznao kako su kramponi prošli na samo jedan milimetar od arterije, čije bi presjecanje moglo imati jako teške posljedice, opasne ne samo po karijeru, nego i po život.

U takvim okolnostima Rooney je sretan što će s terena izbivati samo mjesec dana.

"Imao sam sreće što mi nije rasječen mišić. Liječnici su mi rekli da je falio samo jedan milimetara da mi arterija bude rasječena. Moglo je biti puno gore i stoga hvala Bogu da nije. Mogao sam biti u ozbiljnim problemima. Liječnici su rekli kako bi se većina igrača u takvoj situaciji onesvijestila. Oni su pokušali pokriti ranu u svlačionici kako bi je sakrili od mene i staviti nešto u nju kako bi spriječili infekciju, ali rekao sam im da želim gledati. Nasreću, njihova brza reakcija je spriječila moguće trajno oštećenje." rekao je Rooney.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rooneya je ozljeda spriječila da razvije partnerstvo s novim pojačanjem Robinom van Persiem, koji je u Rooneyevom odsustvu postigao hat-trick za pobjedu protiv Southamptona prije devet dana. Neki su novinari naslućivali kako bi dolazak Van Persiea mogao označiti i kraj Rooneyeve ere na Old Traffordu, no on je uvjeren kako će s Nizozemcem stvoriti sjajno partnerstvo.

"Ne možete unaprijed reći da ćete uvijek igrati, ali ja sam uvijek naporno radio kako bih bio siguran da me menadžer mora staviti u momčad. Ovo je sjajna situacija za nas. Veselim se povratku u momčad i pokušaju uspostavljanja razumijevanja na terenu s Robinom. Budimo iskreni, gdje bi to igrač mogao otići iz ovakvog kluba? Ovo je vjerojatno najveći klub na svijetu." dodao je Rooney.