Uprava londonskog Arsenala uskoro će menadžeru Arsenu Wengeru ponuditi novi ugovor, otkrio je izvršni predsjednik tog engleskog premierligaša Ivan Gazidis. Wengerov trenutni ugovor istječe u lipnju 2014. godine, a na klupi Topnika je još od 1996. godine.


Gazidis je izrazio svoje povjerenje u Wengerov rad i izrazio zadovoljstvo smjerom u kojem klub ide, unatoč nizu godina bez osvojenog trofeja, te kaže kako će vrijednosti koje je Wenger instalirao u klub od svog dolaska i dalje biti temelj daljeg razvoja.

"To nije izraz sentimentalnosti, niti nagrada za odrađeni posao, nego vjera da imamo nevjerojatnog menadžera, koji voli ovaj klub i koji je najbolji čovjek za povesti nas prema naprijed. Uistinu smo uvjereni da je smjer u kojem klub ide pravi. Kroz sve do sada smo prošli snažno i vjerujemo da smo dobro pozicionirani. Nadamo se i vjerujemo da će Arsene biti dio toga kako budemo išli naprijed." rekao je Gazidis za The Mirror.

"U isto vrijeme, kao klub, moramo osigurati da sve one ideje i stvari koje je Arsene donio i instalirao u našu DNA, nastave živjeti i onog dana kad on odluči 'objesiti kopačke o klin' - ne znam kako se to kaže kad se radi o treneru. Vrijednosti koje je Arsene donio u klub, zajedno s vrijednostima koje je klub imao prije njegovog dolaska, će nam dati do znanja - a ne želim nikako reći kako bi se to moglo uskoro dogoditi - i dat će nam okvir prilikom odluke o tome tko bi ga jednog dana mogao naslijediti." dodao je Gazidis.

Gazidis je odbacio tvrdnje kako uprava Arsenala ne pokazuje ambicioznost potrebnu za osvajanje svog prvog trofeja nakon što su 2005. godine osvojili FA kup kao svoj za sada posljednji veliki trofej.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Optužuju nas za nedostatak ambicija, jer je uprava, navodno, zainteresirana samo za plasman među prve četiri momčadi u ligi, ali to je apsolutna glupost. Za mene je ovo najambiciozniji klub koji poznajem. Mi uvijek pokušavamo pobijediti. Zapravo, pokušavamo i više od toga - pokušavamo pobijediti sa stilom, imamo određeni stil igre i ponosni smo na to. Stoga još jednom ponavljam, naše ambicije su velike."

"Znam da nismo to ostvarili u posljednjim godinama. Nema nikoga u ovom klubu tko ne osjeća veliku bol zbog toga što nismo uspjeli osvojiti nijedan trofej proteklih godina, ali to je apsolutno ono što pokušavamo napraviti i želimo to učiniti na održivoj osnovi idući prema naprijed."

"Jako smo optimistični što se tiče ove sezone, unatoč gubitku tako značajnog igrača kao što je Robin van Persie. Prošli smo neke velike izazove prošle sezone, ali smo ipak bili u samom vrhu. Ali to nije ono čemu težimo. Mi apsolutno pokušavamo osvojiti trofeje i pokušat ćemo to svim silama ove godine." zaključio je Gazidis.