Menadžer Newcastlea Alan Pardew je priznao kako bi senegalski napadač Demba Ba mogao u siječanjskom prijelaznom roku napustiti taj klub, nakon što je svojim javnim inzistiranjem na udvostručenju plaće razljutio čelnike tog kluba, koji mu neće ponuditi novi ugovor.


Napadač Newcastlea i njegovi predstavnici su u pregovorima s čelnicima kluba oko zamjene trenutnog trogodišnjeg ugovora novim, ali im je poručeno da se spuste na zemlju nakon što su zatražili gotovo dvostruko veću tjednu plaću od trenutne, koja iznosi oko 125.000 eura.

Ba se ovog tjedna javno požalio kako 'nije sretan pojedinim stvarima u klubu' nakon što je izostavljen iz početnog sastava u utakmici protiv Evertona u ponedjeljak, u kojoj je kasnije ušao u igru i postigao dva gola. Njegov brat je nakon toga preko Twittera Pardewa nazvao ludim, a njegov menadžer je upozorio kako bi igrač mogao napustiti klub ukoliko i dalje bude ostavljan na klupi.

Problem za Newcastle leži u činjenici da Ba u siječnju može otići uz odštetu od samo devet milijuna eura, što je bio razlog da se o njegovom mogućem odlasku govori već i u prošlom ljetnom prijelaznom roku.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ba i Pardew i dalje imaju dobar odnos, ali menadžer od igrača očekuje da će u budućnosti bolje kontrolirati svoj bijes.

"Već sam razgovarao s Dembom i rekao mu da sam razočaran s nekim komentarima iz njegove okoline, ali to je nekad izvan i njegove i moje kontrole. Mi se poznajemo dovoljno dobro. Sve to oko njega se događa zbog ugovora, jer u ugovoru postoji ta odštetna klauzula koja nas čini ranjivima. Situacija je takva i sve će opet biti otvoreno u sljedećem prijelaznom roku. Samo mislim da su neki ljudi rekli neke stvari koje nisu trebali reći. To ne utječe na mene i Dembu, mi imamo jako dobar odnos." rekao je Pardew.

Demba Ba je i ljetos bio na meti nekih klubova, ali sad je postalo jasno zbog čega se nitko od njih nije odlučio isplatiti Newcastleu tu prilično nisku odštetnu klauzulu, a to su njegovi zahtjevi za godišnjim primanjima od preko pet milijuna eura.