Menadžer Manchester Uniteda je pred nedjeljni premierligaški dvoboj protiv najvećeg rivala Liverpoola navijačima svog kluba poručio kako rivalstvo između ovih klubova nije utemeljeno na mržnji prema protivniku, te bi se u skladu s tim trebali i ponašati.


Već ranije je Ferguson upozoravao navijače svog kluba kako ni u kom slučaju ne bi smjeli vrijeđati navijače Liverpoola podsjećanjem na njihovu veliku tragediju s Hillsborougha, a sada im je poslao i pismo, koje će im biti podijeljeno na ulazima na stadion pred nedjeljnu utakmicu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ferguson je navijačima poručio kako je rivalstvo njihovog kluba s Liverpoolom utemeljeno na odlučnosti da se bude na vrhu, da se bude najbolji protiv kluba koji je toliko dugo bio najbolji.

"Ono ne može i nikad ne bi smjelo biti zasnovano na osobnoj mržnji. Prije samo deset dana čuli smo užasnu istinu o smrti 96 navijača koji su otišli gledati svoju momčad i pomoći joj da se plasira u finale FA kupa i nikad se nisu vratili. Ono što se njima dogodilo trebalo bi probuditi savjest kod svih koji su vezani uz nogomet." napisao je, između ostalog, Ferguson.