Nakon što je napadač Manchester Citya Sergio Aguero jučer izjavio kako su domaći igrači u engleskoj Premier ligi zaštićeniji od stranaca, odgovorio mu je menadžer Manchester Uniteda, rekavši kako strani nogometaši puno više simuliraju od domaćih.


"Nije vrijedno utrošenog vremena pričati o toj temi, jer je proteklih godina bilo puno igrača koji su simulirali, a mora se reći da su to poglavito strani igrači." rekao je Ferguson.

Upravo Unitedu nije dosuđen jedanaesterac u porazu od Tottenhama, nakon što je Nani pao u protivničkom šesnaestercu. Ferguson smatra da je jedanaesterac postojao, ali vjeruje da nije dosuđen zbog toga što je Portugalac previše naglasio cijelu situaciju svojim padom.

"Bilo je nekoliko situacija koje su mogle rezultirati penalom. Mislim da je jedna od njih u prvom poluvremenu bila čisti prekršaj, ali možda je Nani malo pretjerao i nije to trebao raditi. Ali bilo je jasno da je povučen."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Međutim, 70-godišnji trener smatra kako portugalskog reprezentativca ne bi trebalo nazivati simulatorom zbog toga.

"Nani nije tip igrača koji bi simulirao, to znam. Bio je to penal na njemu u subotu. Ponekad vam sudac dosudi penal, ponekad ne. Pomoćni sudac mu je mogao pomoći, ali nije." zaključio je Ferguson.

Jedan od igrača koji je prepoznat po tome da često simulira prekršaje je upravo igrač Manchester Uniteda, uz to i Englez, Ashley Young. Nakon niza njegovih pokušaja glume, na to ga je prošle sezone upozorio i sam Ferguson.

"Imao sam razgovor s Ashleyem. On zna našu poziciju i nadam se da je taj razgovor koristio." rekao je Ferguson još u travnju.