Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko kaže kako i dalje nema namjeru napustiti redove Manchester Citya, iako se u posljednje vrijeme o tome ponovno dosta špekulira, budući da ima relativno malu minutažu u momčadi Roberta Mancinija.


Dvadesetšestogodišnji nogometaš, koji je u Manchester City stigao iz njemačkog bundesligaša Wolfsburga u siječnju prošle godine, je dosta dobro iskoristio minutažu koju je dobio od Mancinija, ali se ipak govori o njegovom mogućem odlasku, s obzirom da se čini kako engleski prvak priprema dovođenje još nekih ofanzivno orijentiranih igrača.

Naime, menadžer Citya Roberto Mancini je primjećen u nedjelju na tribinama za vrijeme utakmice madridskog Atletica, a vjeruje se kako je tamo uživo promatrao kolumbijskog reprezentativca Radamela Falcaa. Iako uvijek postoje špekulacije i oko budućnosti Maria Balotellija i Carlosa Teveza, Džeko je nekako najpogodnija meta kad se radi o špekulacijama o mogućem odlasku jednog od napadača.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Svaki put kad pogledam novine u posljednjih godinu dana vidim priču koja govori o tome kako odlazim iz Manchester Citya ili kako želim otići. Ali ja to nikada nisam rekao, tako da te priče ne polaze od mene. Ja sam uvijek želio ostati u Manchester Cityu i boriti se za svoje mjesto u momčad. Moj moto je nikad ne odustati. Nadam se da su navijači Manchester Citya, koji su uvijek bili fantastični prema meni, vidjeli da mogu postizati važne golove za momčad i to je ono što želim nastaviti raditi." rekao je Džeko za The Sun.

Džeko je priznao kako mu nije lako biti jedan od Mancinijevih napadača, u kojem je i heroj s kraja protekle sezone, koji je svojim golom donio naslov prvaka Cityu, argentinski reprezentativac Sergio Aguero.

"Pored mene su tu tri fantastična napadača, tako da je jasno da ne možemo svi igrati u isto vrijeme. Zbog toga nekad može biti teško naći svoj pravi ritak. Može se dogoditi da igrate jednu utakmicu, a onda budete na klupi sljedeće tri. Mislim da je samopouzdanje ključ za igranje na svojoj najboljoj razini, naravno. Plus, što više utakmica igrate, veća je vjerojatnost da ćete postići više golova. Ali, kao što sam rekao, kada u momčadi imate puno dobrih napadača, tako će biti. Kao igrač morate to prihvatiti i jednostavno pokušati dati svoj maksimum svaki put kada igrate. To je ono što ću nastaviti raditi." dodao je Džeko.