Nakon što je donedavni nogometaš Juventusa Alessandro Del Piero, koji je od ove sezone član australskog Sydneya, izjavio kako je odbio ponudu za prelazak u Liverpool iz poštovanja prema žrtvama tragedije na Heyselu, oglasili su se i iz Liverpoola, rekavši kako oni uopće nisu niti pokazali interes za Talijana.


37-godišnji legendarni bivši talijanski reprezentativac je nakon 19 godina provedenih u Juventusu prošlog mjeseca preselio u Australiju, a nakon što se skrasio u novoj sredini objasnio je kako nije želio potpisati za Liverpool zbog neizbrisivog sjećanja na navijače Juventusa, koji su 1985. godine pred finalnu utakmicu Kupa prvaka između Juventusa i Liverpoola stradali na briselskom stadionu Heysel. Tada je 39 navijača Juventusa stradalo prilikom rušenja zida izazvanim napadom Liverpoolovih navijača, a još 600 njih je ozlijeđeno.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Međutim, iz Liverpoola sve opovrgavaju, te kažu kako Del Piero nikada nije bio ni u kakvim planovima menadžera Brendana Rodgersa, niti vlasnika kluba, koji su jasno prilikom dolaska u klub rekli kako su novac spremni davati samo za dovođenje mlađih igrača.

"Nije bilo nikakvih pokušaja dovođenja Alessandra Del Piera. Nitko iz Liverpoola nije razgovarao s njim ili njegovim zastupnikom u bilo kojem trenutku o mogućnosti njegovog dolaska u klub." rekli su iz Liverpoola za Daily Mail.