Engleski prvak Manchester City nije spreman ponuditi novi ugovor svom veznom nogometašu Yayi Toureu, a njegov vjerojatni odlazak iz tog kluba potvrdio je i njegov menadžer Dimitri Seluk.Toure je jedan od najbolje plaćenih igrača engleske Premier lige, s tjednom plaćom u iznosu od oko 200.000 eura, što može porasti i do cifre od 275.000 eura, u ovisnosti o rezultatima i broju odigranih utkmica.

Toureov trenutni ugovor istječe tek 2015. godine, kad će imati 32 godine i njegovi najbolji igrački dani tada bi mogli biti iza njega. Njegov menadžer stoga traži od kluba novi ugovor kako bi ostao na Etihad stadionu, ali sve su češće glasine o njegovom odlasku već na kraju ove sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Unatoč svemu, iz kluba ne žure s novom ponudom, iako je on prošle sezone odigrao možda i ključnu ulogu u pohodu na naslov prvaka.

Toureov menadžer Dimitri Seluk je samo dva tjedna nakon osvajanja lige prošle sezone rekao: "Toure je napravio sve što je mogao u Cityu i treba mu nova motivacija. On bi htio novi izazov. On ne bi koštao puno. On bi mogao potpisati za bilo koji veliki klub, poput Chelsea ili Bayerna. Voljeli bismo kad bi se Barcelona uključila u utrku za njegov potpis."