Menadžer Chelsea Roberto Di Matteo želi u svojoj momčadi zadržati dvojicu iskusnih igrača o čijem se odlasku špekulira posljednjih tjedana, Ashleya Colea i Franka Lamparda, ali priznaje kako se plaši da bi oni unatoč njegovoj želji mogli napustiti klub.


Coleu na kraju sezone istječe ugovor s londonskim klubom, a prema pisanju engleskih medija klub mu je spreman ponuditi samo jednogodišnje produljenje suradnje, dok on inzistira na dvogodišnjem ugovoru. S 31-godišnjim nogometašem posljednjih se tjedana povezuju Manchester United i Paris Saint-Germain, no Di Matteo tvrdi kako je on i dalje važan dio njegovih planova.

"On je vrhunski spreman igrač. On može igrati svaku utakmicu, tako da je pred njim još puno godina." rekao je Di Matteo.

Bivši igrač Chelsea je odbio odgovoriti na pitanje kako bi on odgovorio na ponudu za jednogodišnjim produljenjem suradnje u vrijeme dok je on bio igrač, dodavši: "To je nešto što morate pitati samog Ashleya ili upravu kluba. Postoje pregovori između te dvije strane. Ono što ja želim reći jeste da bih volio da on ostane s nama."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U sličnoj situaciji je i Frank Lampard, ali Di Matteo kaže kako je on nemoćan i ne može intervenirati u pregovorima oko produljenja ugovora, osim što može dati preporuku i reći da su ti igrači dio njegovih dugoročnih planova.

Na pitanje da li je zabrinut oko toga što bi se moglo dogoditi u siječnju, Di Matteo je odgovorio: "Da, ali takav je svijet nogometa. Tako se živi u ovom svijetu, u ovoj industriji. Imali smo istu situaciju s nekim igračima prošle sezone, ali na kraju krajeva svi moramo ostati profesionalni i davati sve od sebe, iako neka pitanja oko ugovora nisu riješena."

Di Matteo je potvrdio i kako traju pregovori oko produljenja ugovora s Jon Obi Mikelom, te dodao kako nema šanse da John Terry ne odradi do kraja dvije preostale godine ugovora s Chelseaem, rekavši kako su glasine oko njegovog mogućeg prelaska u Valenciu potpuna besmislica.