Uprava Chelsea uložila je službenu žalbu na ponašanje suca jučerašnje utakmice protiv Manchester Uniteda Marka Clattenburga, uz tvrdnju kako je tijekom utakmice vrijeđao njihove igrače, a neki izvori tvrde kako je Jona Obija Mikela vrijeđao čak i na rasnoj osnovi.


Žalba je predana delagatu utakmice na Stamford Bridgeu, koji ju je dužan proslijediti nogometnom savezu u svom današnjem izvješću.

Clattenburg je izazvao kritike menadžera Chelsea Roberta Di Mattea zbog dvije ključne odluke koje su odnijele rezultatsku prevagu na stranu Manchester Uniteda. Radi se o drugom žutom kartonu za Fernanda Torresa zbog navodnog simuliranja, te priznavanja gola Javiera Hernandeza postignutog iz zaleđa.

Budući da je nogometni savez obvezan pokrenuti istragu po ovom pitanju, ključni će biti iskazi trojice Clattenburgovih pomoćnika, koji su cijelo vrijeme u slušalicama mogli čuti što on govori, no ta se komunikacija ne snima.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Roberto Di Matteo, Jon Obi Mikel i još jedan igrač koji je optužio Clattenburga za vrijeđanja, a čiji je identitet za sada nepoznat, posjetili su suca u njegovoj svlačionici nakon utakmice.

Glasnogovornik Chelsea Steve Atkins je jučer rekao: "Uložili smo žalbu delegatu utakmice zbog neprimjerenog jezika kojega je sudac koristio u komunikaciji s dvojicom naših igrača u dva odvojena incidenta na današnjoj utakmici."

Izjavom se oglasila i udruga profesionalnih sudaca PGMO, organizacija odgovorna za razvoj i delegiranje premierligaških sudaca: "PGMO je svjesna optužbi i tretiramo ih na najozbiljniji mogući način. Mark će u potpunosti surađivati s nama i raduje se prilici da se utvrde činjenice. Dok ova stvar ne bude u potpunosti istražena, nećemo davati nikakve daljnje komentare."