Menadžer Manchester Citya Roberto Mancini je pozvao navijače na strpljenje, nakon što je dio navijača na Etihad stadionu izviždao njegovu momčad na poluvremenu utakmice protiv Swansea zbog loše igre u prvom poluvremenu.


City je odigrao lošu utakmicu i u Ligi prvaka protiv Ajaxa proteklog tjedna, a to se odrazilo na učinak Mancinijeve momčadi i u utakmici protiv Swansea, koju je City na kraju ipak dobio zahvaljujući golu Carlosa Teveza u drugom poluvremenu

"Navijači moraju shvatiti da je ovo bila teška utakmica. Kad ste umorni i iza sebe imate poraz u Ligi prvaka, možda možete odigrati razočaravajuće. Svaka momčad treba svoje navijače uz sebe svih devedeset minuta. Ovo je bila dobra pobjeda. Nakon poraza u Ligi prvaka je bilo važno opet brzo pobijediti." rekao je Mancini za Daily Mail.

Manchester City se našao na rubu ispadanja iz Lige prvaka nakon što je izgubio dvije od tri utakmice u skupini, ali Mancini smatra da su medijske kritike nezaslužene nakon što je njegova momčad u utrku za obranu naslova prvaka Engleske krenula bez poraza.

"Nakon svega što je rečeno u posljednjih nekoliko dana čovjek bi pomislio kako smo na dnu Premier lige. Ali upravo sam pogledao na ljestvicu i vidio da smo na drugoj poziciji."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Talijan je zatražio još vremena kako bi unaprijedio igru svoje momčadi, rekavši kako nitko ne može očekivati da uspjeh u Ligi prvaka stigne preko noći.

"Da, normalno je da treba vremena za prilagodbu na Ligu prvaka, ali mi smo dobra momčad. Ovo je za nas tek drugi nastup u Ligi prvaka. Chelseau je trebalo deset ili jedanaest godina kako bi osvojili Ligu prvaka. Ali i u tih deset godina su bili fantastična momčad. Ali, ne bi bila istina kad bismo našim navijačima rekli: 'OK, sad smo spremni osvojiti Ligu prvaka'. Možemo igrati bolje, ali ima i drugih momčadi koje uvijek igraju Ligu prvaka, a nekad ni oni ne igraju dobro."

Nakon poraza Chelsea od Manchester Citya u nedjelju, aktualni prvaci su na samo bod od vrha ljestvice poslije četiri uzastopne pobjede, a Mancini vjeruje da njegova momčad može još napredovati ako joj se da vremena.

"U dvije godine smo osvojili tri trofeja, tako da smo odradili dobar posao. Svi koji rade s nama znaju da nam treba vremena. Prošle sezone smo osvojili naslov prvaka, ali moramo raditi i dalje, moramo napredovati, učiti nove stvari." zaključio je Mancini.