Nakon što je dugo godina surađivao s Arsenom Wengerom, a sada igra pod vodstvom Alexa Fergusona, nizozemski reprezentativac Robin van Persie kaže kako su obojica jednako kvalitetni treneri, te ne bi mogao odabrati jednog od njih kao boljeg.


Fergusona se na Otoku obično smatra menadžerom s kojim se niti jedan drugi ne može uspoređivati, ali Van Persie, koji će sljedećeg vikenda po prvi put zaigrati protiv Arsenala, smatra drugačije.

"Ja sam jedini igrač koji može suditi o tome kako je raditi i s Arsenom i sa Sir Alexom. Apsolutna je privilegija to što mogu reći da sam u karijeri surađivao s obojicom tih menadžera. Oni su nogometne ikone. Obojica su svjetska klasa, ne jedan manje od drugoga. Ja na tu usporedbu gledam čisto kao nogometaš. Gledam na način na koji obojica rade na terenu, na treninzima, i u klubu izvan terena." rekao je Van Persie za The Mirror.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Nakon što je ovog ljeta dres Arsenala zamijenio onim Manchester Uniteda, Nizozemac će u subotu po prvi put zaigrati protiv Wengera i svojih donedavnih suigrača, a sigurno je kako može očekivati ljutite reakcije od gostujućih navijača koji stignu na Old Trafford. Međutim, njegova je želja pomiriti se s klubom u kojem je proveo osam godina pod vodstvom Arsena Wengera, osvojivši pri tome samo jedan trofej.

"Imao sam fantastično razdoblje radeći s Arsenom. Uživao sam u treninzima, u igri, razgovorima i svim ostalim trenucima koje sam proveo s njim. Drago mi je da sada mogu iskusiti isto to i sa Sir Alexom. Ono što volim kod obojice menadžera jeste to da su oni u klubove stigli s dobrim ciljem. Obojica su željeli u klubovima ostati jako dugo vremena." dodao je Van Persie.