Iz redova engleskog prvaka Manchester Citya su danas potvrdili kako će do četiri mjeseca biti bez engleskog reprezentatitvca Micaha Richardsa, koji se morao podvrgnuti operaciji koljena zbog ozljede koju je zaradio u subotnjoj utakmici protiv Swansea.


Richards je ostao ležati na terenu u 78. minuti utakmice protiv Swansea, a liječnici su mu dugo ukazivali pomoć prije nego što je na nosilima iznesen s terena. U početku su u klubu strahovali kako bi izvan terena mogao biti do kraja godine, ali pokazalo se kako je ozljeda još teža, pa će mu za puni oporavak trebati oko četiri mjeseca.

"Pozitivna stvar je to što je ozljeda popravljena, tako da će koljeno biti kao novo. Imam longetu na koljenu i hodam uz pomoć štaka. Ne smijem ništa raditi sljedećih četiri do šest tjedana i vjerojatno me očekuje 12 do 16 tjedana rehabilitacije prije povratka u akciju." rekao je Richards za službenu klupsku stranicu.

"Odmah sam na terenu znao da se radi o teškoj ozljedi. Koljeno se ukočilo i nisam ga mogao ispraviti. Pretpostavljao sam da je moglo biti i gore i nepopravljivo, što bi značilo da mi se mora odstraniti meniskus, tako da sam optimist." dodao je.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Engleski reprezentativac je odigrao tek četiri utakmice za City nakon oporavka od ranije ozljede gležnja, koju je zaradio igrajući za reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Ozljede su dio ovog posla, ali meni su zaredale jedna za drugom, tako da mi je zbog toga teže. Radit ću što napornije budem mogao kako bi se što prije vratio na teren i želim se zahvaliti svim navijačima koji su mi uputili svoje želje za brzi oporavak." zaključio je Richards.