Za razliku od većine ljubitelja nogometa i nogometnih analitičara na Otoku, menadžer Arsenala Arsene Wenger je uvjeren kako se njegova momčad još uvijek može boriti za naslov prvaka Engleske ove sezone.


Topnici su proteklog vikenda pružili još jednu razočaravajuću predstavu u domaćem remiju protiv Fulhama, pa sada za vodećim Manchester Unitedom zaostaju jedanaest bodova. Više od samog bodovnog učinka navijače Arsenala zabrinjava loša igra njihove momčadi, ali Wenger je drugačijeg mišljenja.

"Osjećam da smo još uvijek u utrci za naslov prvaka, zašto ne? Možemo biti zabrinuti zbog puno primljenih golova, jer smo do sada izgledali čvrsto u obrani, a u subotu smo izgledali dosta propusno. Smatram da je razlog tome činjenica da smo kod prednosti od 2:0 počeli igrati laganije, umjesto da budemo još agresivniji. Trebali smo nastaviti napadati i stisnuti ih, a mi smo ih pustili da igraju i to nam je stvorilo probleme."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Kad smo došli u zaostatak od 2:3 počeli smo ponovno stvarati prilike. Samopouzdanje u momčadi u ovom trenutku nije na vrhuncu, ali mislim da ni rezultat protiv Schalkea nije pomogao momčadi. Ipak, moramo to sve prihvatiti i vratiti se na pravi put. To je igra, to je nogomet, to je sport."

"Izgubili smo samo jednu domaću utakmicu do sada, i to iz dva prekida. Zato mislim da je ovo u subotu bilo nešto iznimno, ali vjerujem da u obrani možemo puno bolje igrati. Da smo zabili gol iz penala, nitko ne bi pričao o tome. Možete imati nekih loših trenutaka u utakmici, ali najvažnije je osvojiti tri boda, to je ono što smo mi željeli u subotu. Bili smo blizu toga i moramo to napraviti u sljedećoj utakmici." rekao je Wenger za službenu stranicu Arsenala.