Vezni nogometaš Arsenala i engleske reprezentacije Jack Wilshere je nakon nedavnog povratka u nogomet nakon sedamnaestomjesečnog izbivanja zbog ozljeda priznao kako će mu trebati još neko vrijeme za povratak u pravu formu.


Wilshere se prije dvije godine probio u prvu momčad Arsenala, te je bio najavljivan kao sljedeća velika engleska zvijezda, ali ozbiljna ozljeda gležnja, nakon koje je slijedila i ozljeda koljena, izbacila ga je iz stroja na gotovo godinu i pol dana, da bi se na teren vratio u utakmici protiv Queens Park Rangersa krajem prošlog mjeseca.

Iako Wilshere po povratku na teren nije pokazao posebno dobre igre, engleski izbornik Roy Hodgson ipak ga je pozvao u reprezentaciju za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Švedske, unatoč prigovorima menadžera Arsenala Arsena Wengera.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sam Wilshere je ohrabren načinom na koji je igrao od povratka na teren, iako priznaje kako će mu trebati još vremena kako bi dosegnuo vrhunac.

"Prilično sam iznenađen, zapravo. Kad sam prvi put zaigrao za U21 momčad, bio sam doista zarđao i mislim da su to svi mogli vidjeti. Svi su htjeli biti dobri prema meni, pa su mi govorili 'igrao si dobro'. Sada se osjećam sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. Kad igrate na Emirates stadionu ili na Old Traffordu, ne možete se sakrivati, svi vas gledaju. Morate držati određeni standard, kako ne biste iznevjerili suigrače i navijače."

"Psihički je bilo teško biti izvan terena, jer svo vrijeme sami sebi postavljate pitanja. Odete na Emirates, gledate utakmicu i pitate se 'Je li igra postala brža? Ne sjećam se da se igralo ovako brzo. Mogu li se vratiti na razinu na kojoj sam ranije bio?' Ali, sada se osjećam dobro i nadam se kako ću se nakon još nekoliko utakmica vratiti u svoju pravu formu." rekao je Wilshere za Arsenal Player.